Hvor ofte man poster ting i ulike kanaler – digital sosial intelligens


I forbindelse med #sosialdirekte, postet Morten Myrstad at jeg skulle være gjest på sin Google profil. Under dette innlegget, fikk han kommentaren “Litt skuffende at hun “aldri” bruker googleplus…” – noe jeg må innrømme at jeg ble overrasket over å lese. Morten scrollet gjennom G profilen min og tok fram noen tall, samt tagget meg sånn at jeg fikk mulighet til å svare:

Det stemmer at jeg ikke poster ting på G så ofte, men leser her tidvis og plusser andres innlegg selv om jeg ikke deler så ofte selv. Til sammenlikning: Forrige gang jeg delte noe på min personlige FB-profil var 8. november (altså ting jeg har delt, ikke tagger etc – før det 5. november og den før det: 31. oktober). Så jeg prøver å ikke dele altfor mye altfor ofte, siden jeg er aktiv i relativt mange kanaler. Det kan fort bli litt for mye av frk. Moen, så prøver å finne en slags balanse.

(Hele dialogen kan du se her.)

Dette er en interessant diskusjon, synes jeg. Dette handler jo om balanse og digital sosial intelligens som min kollega Fredrik Østbye og jeg prater mye om. For ikke så lenge siden gjorde jeg en opptelling, og jeg har snart 23.000 som følger med på oppdateringene mine fordelt på ulike sosiale plattformer, blant annet disse stedene. En del mennesker følger i flere plattformer, og det er her bekymringen min begynner å bli relevant – når jeg deler innhold om meg selv.

I forbindelse med det nevnte #sosialdirekte-intervjuet, ønsket jeg å spre YouTuben som ble generert i de plattformene der jeg følte det var naturlig, men jeg ble litt engstelig for at det ble litt information overload; at jeg delte samme innhold for mye, og at folk gikk lei.

Et kvarter før jeg gikk på den 21.11, postet jeg en oppdatering på G . Rett før programmet RT-et jeg det @direkteTV tvitret om intervjuet, og postet så et bilde på min Instagramprofil mens Anita Krohn Traaseth ble intervjuet. Twitter og Instagram – check. Så gjensto Facebook, hvor jeg hadde blitt tagget i et bilde fra DirekteTV, sånn at det hadde blitt spredd i min personlige feed også (jeg ser at det er blitt spredd i min feed ved å se på hvilke mennesker som har klikket Liker på det) – derfor valgte jeg å ikke legge ut en egen statusoppdatering – det hadde jo blitt formidlet allerede.

Da intervjuet var i boks onsdag 21. november og de dyktige folka bak DirekteTV, Morten og Jan Espen, hadde publisert

klippet i sin helhet på Youtube postet jeg dette på min personlige Facebookprofil. Det var skummelt, det. Fremdeles hadde jeg ikke postet klippet på bloggens FB-side (der kommer det på søndag 2. desember), Google , Linkedin og denne bloggen. 27. november postet jeg det på Linkedin (denne lenken fungerer sannsynligvis ikke med mindre du er pålogget), og 28. november ble filmen embeddet på denne bloggen.

Jeg poster i ulike kanaler til ulike tidspunkt fordi jeg ønsker størst mulig spredning på innholdet, naturlig nok. Det som bekymrer meg, er at det fort kan bli for mye informasjon. Det er blitt så mange kanaler etter hvert, at man jammen må holde tunga rett i munnen for å finne balansen mellom for mye og for lite informasjon. For du kan faktisk følge meg på facebook.com/plosiv, facebook.com/ingvildmoen, instagram.com/plosiv, twitter.com/plosiv, linkedin.com/in/ingvildmoen, jeg bruker Prezi (foredrag og presentasjoner), Behance (viser medieoppslag og denslags på Linkedin) Yelp (som jeg forøvrig blir mer og mer glad i), Foursquare, Thumb, Tumblr, Path, Foodspotting og hvem vet snart hvor mange steder.

Man kan jo alltids la være å klikke på lenker og overse innhold, men sånn generelt: Føler du at det blir litt mye informasjon om folk? Er du bevisst på når, hvor, hvordan og hvorfor du poster ting i ulike kanaler?

  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...