Säsongens sista.

Jag har tänkt lägga upp referat från alla matcher men det har inte blivit av...Bättre sent än aldrig.

Referat: Öjebyn IBF - Pajala IF

Så var det dags för säsongens sista match. Vi kom till start med ett ngt desarmerat lag, men jag var inte orolig. Det var långt ifrån första gången vi kommer till spel med få spelare.

Första 5 min bjuds det inte på ngt skönspel. Vi har svårt att få fast bollar och slå passningar med adress. Visserligen gör Emma 0-1 2.11 efter fin pass av Evvis, men förutom det så glömmer vi första fem. Efter drygt halva perioden börjar spelet att stämma mer och mer. Vi får allt längre anfall och börjar skapa en hel del chanser. 11.01 kommer 0-2 då jani hittar in till Issa i slottet som stänker in bollen ribba in. Direkt på tek kommer 0-3. Evvis vinner tekningen bak till Linnéa som håller i ett par sekunder och skickar sedan iväg bollen mot Emma som parkerat framför motståndarkassen. Bollen går förbi Emma och även förbi en ngt passiv målvakt. Med drygt 40 sekunder kvar av perioden kommer 0-4 genom Viola, pass från Evvis.

1.11 in i andra åker Evvis på en obegriplig utvisning och box väntar. Istället för ett hemmamål är det istället vi som sätter 0-5. Elin kastar ett perfekt utkast till en framstörtande Jani som kallt drar målisen och rullar in bollen i tomt mål. Äntligen förvaltade vi ett av Elins fina utkast. Vi fortsätter skapa chanser likt i den första perioden, men skillnaden från första är att även Öjebyn börjar skapa en del i andra och Elin får ingripa då och då. 7.13 åker Henta på en två för otillåten trängning. Och åter gör vi mål i box genom Jani. Denna gång sätter hon en straff efter att själv blivit rånad på ett fint läge i momentet innan. 8.01 drar hemmalaget på sig en tvåa och spel fyra mot fyra väntar. Hemmalaget är starkare i denna spelform och reducerar till 1-6. Vår målfabrikation stannar av och det dröjer till minut 15.27 innan vi gör nästa då Viola spelar fram Evvis till 1-7. Resultatet står sig perioden ut.

Sista perioden är 30 sekunder gammal när nästa helskumma utvisning drabbar oss. Åter är det Evvis som åker. Denna gång för låsning av klubba. Vi klarar spelet med en tjej mindre utan större problem. 4.07 gör vi 1-8. Emma får bollen till skänks av en Öjebyback och kan enkelt rulla in den bakom en stående bortamålis. Dryga minuten senare kommer 1-9 efter ett fint anfall som avslutas med att Viola friställer Evvis vid bortre som inte gör ngt misstag. Efter målet dröjer det åtta och en halv minut innan nästa mål faller. Denna gång är det hemmalaget som gör det efter ett skott som studsar på en fot framför Elin och in i mål. 15.26 kommer vårt tionde. Lina passar in till Issa i slottet som gör sitt andra för dagen. 2-11 kommer 15.47 då Evvis passar ett frislag åt Inka som sätter ett dragskott. 15.51 får vi äntligen chansen i pp. Vi spelar åxå bra med bra bolltempo och tar bra skott. Tyvärr vill inte bolluslingen in och spelet med en tjej mer blir resultatlöst. Matchens sista kasse är signerad systrarna Kuusisto. Inka till Viola och Viola till slutresultatet 2-12.

En kanonavslutning på säsongen. Vi kör kör på i 60 min trots att matchen är avgjord långt innan det. Tjejerna såg ruskigt spelsugna ut och bjuder på en hel del snygga kassar.

Issa var pigg framåt och gjorde två kassar varav en riktig pärla. Jani såg extremt spelsugen ut och snurrade mycket i anfalsszon. Evvis åter en gigant och lät inte värdelösa domslut påverka henne utan jobbade, slet och producerade 2 4. Elin hade en otacksam uppgift då hon stod sysslolös långa stunder för att sedan tvingas göra svåra ingripanden. Hon bjöd på ett par ruskiga räddningar och äntligen fick hon sin ass och belönades för detta med säsongens sista Örjan.