Fotbollsbloggen: Södra FF gjorde en Brasilien – smäll även för IFK

Höstarten i trean slutade inte oväntat med två praktsmällar på bortaplan för Eskilstunas bottenduo IFK och Södra FF. Båda lagen hade mängder av tunga avbräck och IFK föll med 5-0 mot Haninge/Brandbergen medan Södra krossades med 6-1 av Lindö.

– Under våren var vi i alla fall stabila bakåt, men inte i den här matchen. Vi presterade en mycket svag insats åt båda hållen. Ändå fick vi till en reducering till 2-1 en bit in på andra halvlek, men då gjorde vi en Brasilien. Föll ihop totalt och släppte in fyra mål på tolv minuter, säger Södratränaren Johan Hansson.

Han gjorde ett dubbelbyte direkt efter pausen. Tog ut högerkanten Niklas Qvarfordt och Magnus Käll och in kom Rezo Majid och Kristian Majeed. Det blev också Majid som svarade för tröstmålet.

Norrköpingslaget Lindö är på väg upp från bottenträsket.

---

IFK Eskilstuna fick lämna Torvalla IP med en 5-0-torsk mot serietrean Haninge/Brandbergen. Nästan lika illa som 6-1-förlusten i vårpremiären i Järna.

På IFK:s hemsida hävdar en blåögd skribent att två av hemmamålen var offside. Dessutom att IFK själva fick ett mål av Antonius Acar tveksamt bortdömt efter en flaggviftning.

---

Tredje laget från norra Sörmland, IK Viljan, spelade sin match i den här omgången före uppehållet och vann då med 3-0 mot seriefyran Srbija.

I fredags träningsmatchade Viljan mot division tre-kollegan Enköpings SK och vann med 2-1 efter mål av David Eriksson (frispark) och Rickard Johansson.

Eskilstunabekanta nyförvärvet Chiquita Sesay debuterade för Viljan och spelade 67 minuter.