Fotbollsbloggen: IFK måste vinna minst tre av de fyra sista

IFK Eskilstuna svarade för en tapper insats mot serieettan Assyriska Norrköping i går kväll – men gästerna var bättre.

Assyriska vann med 3-1 och IFK måste troligen vinna minst tre av de fyra sista matcherna.

IFK har blivit bättre de senaste veckorna, men räckte inte till mot topplaget från Norrköping. Assyriska fick ett snabbt ledningsmål och sen var det målvakten Markus Norman som höll IFK kvar i matchen med flera fina räddningar före paus.

IFK skapade ingenting i första halvlek och även i andra hade hemmalaget väldigt svårt att luckra upp Assyriskas starka försvar. Assyriska rullade ett friläge utanför och matchen stod och vägde till sista tio. Då avgjorde med två snabba mål.

IFK:s inhoppare Oscar Eriksson – som gjorde comeback efter minimalt med spel i lägre serier de senaste åren – jobbade in en reducering. Man någon vild slutforcering blev det aldrig från IFK.

IFK-tränaren Kenneth Huselius tyckte att förra matchens poängräddare Ballin Kamari var för het när han drog på sig en varning efter 40 minuter. "Husse" kallade till sig André Al Sanati direkt och 14-åringen fick ersätta Kamari på kanten.

André visade sin fina teknik ett antal gånger och främst minns jag klackpassningen till Alexander Larsson straffområdet. Alex fick på ett bra skott, men det räddades till hörna.

IFK är nästjumbo inför de fyra sista omgångarna och måste troligen vinna minst tre av matcherna för att undvika direktnedflyttning. För att slippa kvala sig kvar kan det krävas full pott.