Fotbollsbloggen: Frej får hoppas på hjälp av Bissarna

Nyköpings BIS tränare Melke Alan är obesegrad efter tre matcher i norrettan. I dag ställs han med sitt manskap inför den svåraste uppgiften hittills när serieledande AFC United gästar Rosvalla.

Melke Alan fick en drömstart som Bissarnas nye tränare med sammanlagt 11-1 i de två matcherna mot bottenkonkurrenterna Valsta Syrianska och Skellefteå. Men även det första riktiga styrkeprovet gick bra när det blev 1-1 borta mot serietvåan Frej efter ledning för Bissarna till kvarten kvar.

I dag är dessutom Dago Funes och Suad Gruda tillbaka i truppen efter skada respektive avstängning. Om Dago sen får starta återstår att se, Melke vill nog ogärna flytta på Andreas Gillström som varit glödhet sen han fick ersätta Dago i den andra halvleken mot Valsta. Adde har fått från bänken till fem mål på två och en halv match.

AFC United var fjolårets krisklubb i norrettan, men efter flytten från Väsby till Solna och värvningen av Özcan Melkemichel som ny tränare har det rullat på bra. Mångmiljonären Alexander Ryssholms fotbollsprojekt har stabiliserats med rutinerade Özcans inträde och före dagens match är försprånget tre poäng till Frej.

Tidigare Eskilstuna Cityspelaren Filip Rogic, som satte ett mål (sju totalt) när Umeå 2-0-besegrades senast, har en dominerande roll i AFC. Filip är på lån från Östersund och spelar varje match från start. Ett annat vasst kort är två meter långe italienaren Luca Gerbino Polo, som gjort åtta mål. AFC har också haft ett tätt försvarsspel med ex-allsvenska mittbackarna Omar Jawo och Haris Skenderovic.

Frejs stabila maskineri från vårsäsongen har hackat betänkligt i höst. Hemmakrysset mot Bissarna följdes av 2-1-förlust mot Dalkurd i Borlänge i går. Sam Johnson gav Täbylaget ledningen i 70:e minuten, men Michael Junior Omoh och Chidi Omeje replikerade med två snabba mål.

Förre Cityspelaren William Celsing blev utbytt i Frej med dryga 20 minuter kvar. Den andre Eskilstunabekantingen hos serietvåan, Adnan Cirak, har gjort åtta mål, men i går räckte det inte till en startplats. Adnan fick nöja sig med spel sista kvarten.

Frej får hoppas på hjälp av Bissarna i dag. Rycker AFC United till sig en sexpoängsledning ser vägen mot Superettan utstakad ut för Özcans grabbar.

Tvåan får som bekant kvala till näst högsta serien och Dalkurd är nu bara två poäng efter Frej. Även Brage kan blanda sig i den striden om det blir seger i dag. Men ett formstarkt Huddinge på bortaplan blir en svår uppgift för Borlänges mera klassiska lag.