Anders Björk

Drömmen om en strand


Hela året går många av oss och dagdrömmer om lata dagar vid stranden. Sol som värmer skönt, sand som känns mellan tårna och vågor som sakta söver oss när vi ligger i den bekväma solstolen eller varför inte i en hängmatta. På armlängds avstånd har vi förstås en sval drink och vår hjärna är inte sysselsatt med något alls. Ren och skär vila och återhämtning.

Sen kommer då äntligen sommarvärmen, och då ska minsann varenda kotte åka till stranden, bums! För man vet ju aldrig om det är en sån där sommar när det bara blir 2 riktigt fina dagar. Och då gäller det ju att vara på tårna och se till att njuta till fullo.

Men vår stress efter att njuta av den svenska (korta) sommaren gör att den där drömbilden som vi målar upp under vintern inte ens bli i närheten av sann.

Istället trängs man bland alla andra sommarstressade svenskar på stränder där det tjatas om glass och allt blir sandigt.

Så hur ska man då komma i närheten av drömmen? Jo, först av allt får man nog inse att i drömmarns värld är allt idealt, och ett sådant läge finns inte i verkligheten. Men man kan ju komma nära förstås. Tricket är att resa bort, till ett land där det inte finns samma hets kring stranden, ett land där det ändå är varmt större delen av året.

Trix två är att åka under lågsäsong, för om man åker till Grekland i juli är det precis lika trångt på stranden som hemma i Sverige, bara det att det dessutom brukar vara outhärdligt varmt. Så om man till exempel vill åka till Karpathos – då ska man resa i maj eller i slutet av september för att hitta det där lugnet som finns i drömmen.

Har du någon gång lyckats hitta den där strandupplevelsen som så många drömmer om under vintern?

  • Love
  • Save
    1 love 1 save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...