Anders Björk

Varför ska man åka till Riga?

Jaha, så varför ska man åka till Riga då? Förutom att det är billigt och att du får mycket för pengarna här så finns det också väldigt mycket att göra i staden. De flesta av de stora sevärdheterna ligger i Gamla stan, som är ett UNESCO-skyddat område med unika byggnader och arkitektoniska mästerverk. Den här delen av staden har många kaféer och restauranger, så det är lätt att tillbringa en hel dag med att utforska utan att behöva leta efter bra ställen för lunch och middag.

Bortsett från sightseeing finns det också ett stort urval av spa-anläggningar, historiska byggnader och marknader.

1. De tre bröderna

Husen som är nästan omöjliga att fotografera är ändå väl värda att se Tillsammans utgör husen det äldsta komplexet av bostadshus i Riga.

2. Svarthuvudenas hus

Om du var en tysk köpman under medeltiden, skulle du med största sannolikhet ha haft ett rum här. Huset byggdes 1334 för handlare och användes som mötesplats för möten, affärer och banketter. Huset är för Riga vad Eiffeltornet är i Paris, så se till att lägga den högst upp på din listan över sevärdheter.

3. Lär dig om ockupationen

Lettland har en lång historia att vara ockuperad av utländska makter, så frihet är något som är särskilt viktigt för de som bor i Lettland. Intill parken hittar du Frihetsmonumentet. Det är en viktig symbol eftersom den är tillägnad de lettiska hjältarna i kampen för frihet 1918-1920.

Om du vill lära dig mer om ockupationen från 1940-1991, kan du gå till Ockupationsmuseet, som ligger bredvid svarthuvudenas hus.

  • Love
  • Save
    1 love
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...