Brian Nederland

PVC visgraat vloeren


De term visgraat verwijst naar de manier waarop stroken of vloerplanken worden gelegd. Een PVC visgraat vloer geeft de ruimte een stijlvolle en klassieke uitstraling. PVC biedt verschillende voordelen ten opzichte van een parketvloer en kan uitstekend gelegd worden in verschillende ruimtes, van de woonkamer tot de slaapkamer. Lees snel verder om er achter te komen of een visgraat pvc vloer past bij jouw woonwensen.

Wat is PVC?

PVC visgraat vloeren zijn houtvrije vloeren. Dit type vloer wordt gemaakt van kunststof en bestaat uit diverse lagen polyvinylchloride. Moderne technieken zorgen ervoor dat een PVC vloer haast niet te onderscheiden is van een echte houten vloer. Deze vloer is zeer stevig, onderhoudsvrij en een stuk vriendelijker geprijsd dan een houten visgraat vloer.

Voordelen PVC visgraat vloeren

Een PVC visgraat vloer heeft een zeer lange levensduur, is sterk en gaat jarenlang mee. Er ontstaan nauwelijks grove beschadigingen dankzij de goede slijtlaag. Door het gladde oppervlak kan de vloer uitstekend tegen vocht en is deze vriendelijk in onderhoud. Het enige dat je hoeft te doen is regelmatig stofzuigen en de vloer afnemen of dweilen zonder dat je reinigingsmiddel hoeft te gebruiken. Een PVC vloer is een uitstekende keuze wanneer je in een appartement woont omdat deze geluiddempend werkt.

PVC visgraat vloer met band en bies

Voor de afwerking van de vloer zijn geen platte plinten nodig, omdat een verlijmde PVC vloer mooi strak tegen de muur of met een staande plint gelegd kan worden. Als jij het mooi vindt is het uiteraard wel mogelijk om een band en bies aan te brengen. Deze heeft doorgaans een andere houtprint dan het patroon van de vloer en zorgt voor extra contrast met jouw visgraat vloer van PVC.

PVC vloer en vloerverwarming

Een PVC visgraat vloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming. Je hoeft dus niet bang te zijn voor beschadigingen aan de vloer. Wanneer je van plan bent om de vloer in combinatie met vloerverwarming te laten leggen is het wel belangrijk om voor de juiste lijm te kiezen. Teveel warmte kan er namelijk voor zorgen dat de lijm oplost.

Makkelijk te vervangen

In tegenstelling tot een houten vloer met visgraat patroon is de visgraat PVC vloer gemakkelijk te vervangen bij een beschadiging. De strook met de beschadiging kan namelijk individueel worden vervangen, waardoor je niet de hele vloer hoeft te vervangen. Een PVC vloer is beter betaalbaar dan een parketvloer maar wel duurder dan een laminaatvloer. Hier krijg je wel veel kwaliteit voor terug.

Populaire merken PVC visgraat vloeren

PVC vloeren worden steeds populairder, waardoor er zeer veel aanbod is. Dit aanbod verschilt enorm in kwaliteit. Bij aanschaf van een PVC vloer zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten om de kwaliteit te bepalen. Een van de belangrijkste zaken om te controleren is de dikte van de toplaag. Hoe dikker de toplaag, hoe hoger de kwaliteit van de vloer. Welke dikte je kiest is ook afhankelijk van het gebruik van de PVC vloer. In de woonkamer heb je bijvoorbeeld een dikkere toplaag nodig ter bescherming dan wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor in de slaapkamer.

Bekende merken met pvc vloeren van hoge kwaliteit zijn:

• Quickstep. Een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een luxueuze vloer.

• Coretec. De beste keuze op het gebied van duurzaamheid.

• Moduleo. Als wereldwijde marktleider zeer veel ervaring met het maken van hoogwaardige vloeren.

  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...