Elsa Johansson

Fem bästa tipsen för marknadsförings du bör satsa på


Kundmarknaden blir allt svårare att nå ut till och i allt mediebrus, alla reklammail och SMS, kan det vara svårt att få dina kunder att faktiskt läsa din reklam eller nyhetsbrev. Det nya är att lägga mer fokus på ditt förhållande till dina kunder och det gäller i princip allt där en kund är involverad. Allt från reklam till personlig kontakt.

1. Nyhetsbrev

Gör dina nyhetsbrev intressantare för dina kunder genom att göra dem personliga och skicka inte ut nyhetsbrev bara för sakens skull. Det viktiga är att du har någonting att berätta och helst något som även läsaren tycker är roligt och intressant. Titta på dina nyhetsbrev utifrån och fråga dig själv om detta är något du själv skulle vilja läsa. Det finns nyhetsbrev program som kan hantera dessa utskick på ett smidigt sätt.

2. E-postmarknadsföring

Det händer allt som oftast att marknadsföring via mail hamnar i skräpmappen och det är inte konstigt med tanke på allt som dyker upp i våra inkorgar, men det är trots allt den marknadsföring som fungerar bäst. Det du ska fokusera på är att göra dem personliga. Låt dina kunder känna att de är speciella och ge dem personliga erbjudanden. Det kan vara extra rabatt för att de är trogna kunder eller en kampanj på något de handlat tidigare eller baserat på deras intresse. Det viktiga är att det inte ska vara ett erbjudande som går ut till alla oavsett om det är en kund eller inte.

3. SMS utskick

SMS-reklam är lite som den där jobbiga säljaren som ringer och för de flesta är SMS något privat och det är lätt att ett sådant SMS utskick tas på fel sätt. Här gäller det att vara smart och ska du ha nytta av denna kanal måste ditt SMS utskick vara relevant för kunden eller mottagaren, och att det är enkelt att gå vidare till ett köp.

4. Digital kommunikation

All din digitala kommunikation ska vara mobilvänlig och detta är viktigt. Många gör allt via sina mobiler och vill du öka dina chanser att nå ut så är detta ett måste. Bilder och video är också det nya och lockar mottagaren att läsa. Att använda marketing automation för bättre resultat är det många som har börjat med och det har visat sig väldigt effektivt, likaså att hitta effektiva sätt att förbättra ditt företags CRM på.

5. Ett ord på vägen

Var lyhörd och lyssna på dina kunder. Det kommer att löna sig och följer du dessa enkla tips kommer du snart att se att din marknadsföring kommer att ge resultat.

  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...