Emil

Cum alegi fotoliul perfect pentru citit


Nicio cameră de zi nu este completă fără un fotoliu confortabil pentru lectură. Știi genul: te scufunzi în el, arată perfect într-un colț bine luminat și te imploră să stai liniștit în el, timp de o oră, cu capul afundat într-o carte bună, iar alături având o ceașcă de ceai cald.

Cu toate acestea, ce face un fotoliu sa fie scaunul perfect pentru citit? Hai să vedem.

Pentru început, un fotoliu perfect pentru citit este fără de tăgadă confortabil. Spre deosebire de un scaun de bar, în care poți sta maxim 20 de minute sau un scaun de masă, pe care să zicem că vei putea sta așezat o oră, un fotoliu cu adevărat bun pentru citit este unul în care poți să stai cufundat ore întregi.

Există însă și alți factori care trebuie luați în considerare atunci când vrei să alegi un fotoliu confortabil pentru lectură.

Confort și susținere

De obicei tapițat, un fotoliu de lectură ar trebui să fie relaxat și totuși să te susțină. Te poți întinde pe spate mai degrabă pe o canapea sau șezlong. O combinație câștigătoare la un fotoliu de lectură este un design cu un spătar ridicat, ferm, care să ofere suficientă susținere pentru gât și spate în timp ce citești, și o pernă confortabilă. Înainte să alegi un fotoliu pentru lectură, asigură-te că îți iei măsurători, pentru a te asigura că ai un loc pe care să îți odihnești capul.

Material

Ora de lectură ar trebui, de asemenea, să fie învăluită într-o țesătură moale, confortabilă, care este atrăgătoare, dar durabilă și nu prețioasă. Materiale cum ar fi catifeaua, bumbacul, pânza și piele (care devin mai moi, pe măsură ce se învechesc) sunt toate opțiuni excelente pentru o tapițerie de fotoliu. Dacă intenționezi să plasezi fotoliul pentru lectură într-o cameră cu trafic ridicat sau într-un spațiu în care copiii și animalele de companie sunt tot timpul prezente, asigură-te că alegi o țesătură cu durabilitate mare, care va fi rezistentă împotriva petelor de la alimente și băuturi.

Cotiere

Cotierele sunt, de asemenea, o cerință esențială a unui fotoliu de lectură, pentru a te ajuta să ții cartea în timp ce citești. Forma, stilul și lățimea cotierelor unui fotoliu pot varia foarte mult și vor determina enorm aspectul scaunului. Există numeroase tipuri de stiluri de cotiere din care poți alege, de la modele tradiționale, înguste, la unele rotunjite, dar și la cele moderne. În plus, pe lângă cotierele tapițate, brațele din lemn sau metal sunt, de asemenea, o opțiune bună pentru un fotoliu de lectură (și ambele pot fi o alegere frumoasă și durabilă pentru spații mici datorită profilului lor subțire.

Otomani

Dacă ești un cititor de cursă lungă și citești pentru perioade lungi de timp, alegerea unui fotoliu de lectură împreună cu un otoman potrivit poate fi o alegere înțeleaptă. Atunci când stai așezat pentru o perioadă lungă de timp, aceste suporturi pentru picioare pot să împiedice umflarea picioarelor, deoarece îți vor ridica membrele inferioare mai aproape de inimă și circulația ta periferică va fi mai bună. În cazul în care fotoliul tău de lectură nu vine cu un soclu de picioare potrivit, nu îți face griji: poți cumpăra oricând unul separat care să fie potrivit.

Un fotoliu perfect pentru citit este unul pe care îl vei avea de-a lungul anilor și pe care îl vei folosi fără încetare, chiar dacă din când în când va avea nevoie de o reîmprospătare. Orice fotoliu de lectură vei alege, asigură-te că te va face să te simți ca un rege sau ca o regină atunci când stai în el.

  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...