Emil

Tot ceea ce probabil nu știi despre frigidere

Cu toții suntem atât de obișnuiți cu frigiderele din bucătăriile noastre încât nu ne mai punem întrebări legate de buna lor funcționare sau riscurile care se impun în cazul în care nu sunt îngrijite corespunzător.

Spre exemplu, uite o întrebare care probabil se va ivi la un moment dat și al cărui răspuns îți prezintă o mulțime de soluții eficiente pentru bucătăria ta: cum pot să scap de mirosurile neplăcute din frigidere? Știai, de exemplu, că boabele de cafea absorb mirosurile neplăcute? De altfel, știi ce efecte poți să obții dacă pui un burete de vase în frigidere? Datorită modalității în care a fost conceput, un burete de vase te poate ajuta să menții mai mult timp alimentele proaspete deoarece absoarbe eficient excesul de apă!

Probabil nu știi multe detalii despre istoria frigiderelor însă uite un aspect legat de apariția acestora pe piață: în secolul al XIX-lea, un scoțian pe nume James Harrison și-a dat seama că băuturile alcoolice ar fi mai savuroase dacă ar fi reci și, în consecință, a inventat un sistem de refrigerare bazat pe eter. Probabil vă dați deja seama intuitiv că la 4 ani după această invenție au apărut și primele frigidere destinate uzului industrial.

Dacă ai păstrat până acum în frigidere următoarele tipuri de alimente și băuturi: ulei de măsline, avocado, ceapă, usturoi, cartofi sau banane, e indicat să începi să le ții într-un loc la temperatura camerei, deoarece acestea nu sunt conservate în mod corespunzător dacă le ții în frigidere.

Nu în ultimul rând, încearcă să-ți amintești când ți-ai curățat ultima oară frigiderul. Dacă a trecut atât de mult timp încât nici nu-ți amintești exact, ar fi indicat să te apuci de treabă. De ce? Deoarece microbii care apar în urma lipsei de ingienizare pot să îți infecteze alimentele și, în consecință, sănătatea.

  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...