Jonas Bager

Hvad betyder SEO?

Hvis du har snust til online marketing, er du helt sikkert på et tidspunkt stødt på begrebet SEO. Selvom du er stødt på begrebet, er det ikke sikkert, du helt ved, hvad det betyder. Det gør du dog efter, at du har læst denne artikel.

SEO står for ‘Search Engine Optimization’ og kaldes på dansk også for søgemaskineoptimering. SEO refererer til det arbejde, der ligger i at optimere en hjemmeside med henblik på at få den til at rangere godt på søgemaskinerne.

SEO er ikke nemt. Det kræver både stor viden, mange kompetencer og stor ærgerrighed. Når Google rangerer søgeresultaterne, er der mere end 200 faktorer, der har betydning for rækkefølgen, så SEO handler altså om meget mere end blot at skrive et par gode tekster, som nogle tosser af og til hentyder til.

SEO handler i bund og grund om at følge best practices inden for så mange af de 200 faktorer som overhovedet muligt. Nogle faktorer er naturligvis vigtigere end andre, og herunder kommer jeg ind på de forhold, som er allervigtigst inden for SEO.

Dit content skal være godt

Godt content er altid essentielt for gode placeringer, men godt content er lidt en fluffy størrelse, der ikke lige sådan lader sig definere. Der er nemlig stor forskel på, hvad godt content er; det afhænger ganske meget af konteksten.

Jeg vil dog hævde, at velskrevet content med nyttige illustrationer og eventuelle videoer kendetegner rigtig meget indhold i kategorien ‘godt content’. Derudover imødekommer godt SEO-content en given søgeintention.

Hvis jeg søger på: “Hvornår skal man betale topskat?”, er jeg interesseret i at få svar på, hvor meget jeg må tjene, før jeg tvinges til at betale topskat.

Godt SEO-content i denne kontekst skal derfor indeholde dette svar, meget gerne præsenteret på en overskuelig måde. Derudover skal det gode content besvare de relevante spørgsmål, som måtte knytte sig til hovedspørgsmålet.

Din linkprofil er vigtig

I SEO-øjemed skal et link ses som en anbefaling. Desto flere der linker til min side, jo flere anbefaler indholdet. Google kigger meget på antallet og kvaliteten af indgående links, når de fordeler placeringer.

Derfor er det vigtigt, at man sørger for at få andre sider til at linke til en. Særligt links fra sider inden for samme niche er meget værdifulde. Derudover spiller følgende andre parametre ind på et links kvalitet:

- Relevans

- Mængden af trafik som siden, man får linket fra, har

- Sidens linkprofil - altså hvor mange gode links har siden, man får linket fra

  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...