jopofabolt

A szegfűszegolaj hatásai

Mi az a szegfűszeg illóolaj?

A szegfűszeg illóolaj egy származék, amelyet gőzdesztillációval nyernek a szegfűszeg, Eugenia caryophyllata L. Merr szárított virágbimbóiról.

Az olaj halványsárga színű és közepes állagú, középső aromája erős, fűszeres, meleg és fás.

Indonéziában és Madagaszkáron született, a szegfűszeg a természetben található, nyitva, mint a rózsaszín virágrügyek.

A kézi szedés után a rügyeket addig szárítják, amíg barnává nem válnak, és őrlés után a port a konyhában használják, vagy pedig illóolajmá válik különféle gyógyászati ​​célokra.

A legtöbb fűszerhez képest a szegfűszeg egész évben termeszthető. Az őslakos törzsek számára ez egyértelmű előnye és természeti ajándéka, mivel az egészségügyi előnyöket könnyen ki lehet használni.

A szegfűszeg illóolaj kémiai összetétele

A szegfűszeg illóolaj fő alkotóelemei a következők: eugenol, legfeljebb 85%, b-kariofilén, eugenilacetát, a-kariofilén, izoeugenol és metil-szugenol.

A szegfűszeg illóolaj antioxidáns tulajdonságai

A történelem azt mondja nekünk, hogy a szegfűszeg illóolaj volt az egyik fő olaj, amely megvédte az embereket az Európában előforduló kóros pestis elől. Furcsa tényként a tolvajok egy csoportját elfogták a király, és megkérdezte, miért nem voltak betegek vagy halottak a pestisnek való kitettség miatt. Azt válaszolták, hogy védőolajok keverékével borították őket, beleértve fahéj- és szegfűszeg-olajat.

Ezért a szegfűszeg illóolaj hozzáadása az egészségügyi rendszeréhez jó lehet az antioxidáns szint természetes növekedéséhez. A fahéj hosszú távú használatra egy másik nagyszerű gyógynövény, amelyet hozzáadhat napi étrendjéhez, hogy növelje az antioxidánsok bevitelét.

A szegfűszeg illóolaj tulajdonságai

A szegfűszeg illóolaj egészségi előnyeinek nagy részét az eugenolnak, az egyik fő vegyületének köszönheti, amely az olaj 90% -át teszi ki. Az Eugenol erőteljes antiszeptikus és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.

Gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatásain kívül a szegfűszeg illóolaj antimikrobiális, antioxidáns, gombaellenes, antivirális, citotoxikus, afrodiziákum, stimuláló, rovarriasztó és érzéstelenítő tulajdonságokkal rendelkezik.

A szegfűszeg-olaj felelős a fogszuvasodás megelőzéséért, valamint a fog-, íny-, szájfekélyek és a rossz légzés elleni küzdelemért.

A szegfűszeg illóolaj előnyei

A szegfűszeg illóolaj jelentős mértékben gazdag mangánban és más tápanyagokban is, például káliumban, magnéziumban és kalciumban, amelyeket osteoporosis, anaemia és menstruációs fájdalom megelőzésére és kezelésére használnak.

A szegfűszeg-olaj további előnyei az, hogy segíthet enyhíteni a stresszt és csökkentheti a mentális kimerültséget. Vannak olyanok, akik az idegrendszeri egészségügyi problémák, például a depresszió, stressz és szorongás kezelésére használják.

A szegfűszeg illóolaj néhány további előnye a következő:

Harcol a pattanásokkal és a vírusos bőrfertőzésekkel.

Megszünteti a parazitákat.

Javítja a vérkeringést és a szív-érrendszeri egészséget.

Csökkenti a fogak és az íny betegségeit, miközben elősegíti a száj egészségét.

Növeli az energiaszintet.

Csökkenti a szédülést (túlzott alkoholfogyasztás utáni másnap, tengeri betegség esetén)

Bakteriális és gombás fertőzéseket kezel.

Megszüntetheti a szemölcsöket.

Enyhíti a reuma és az izomfájdalmakat, infraszaunában, gőzkabinban alkalmazva

Harcol az influenza, megfázás ellen.

Megkönnyíti a fáradt és fájó végtagokat.

Enyhíti a hányingert, az IBS okozta hasi görcsöket.

Segít a rák és a féreg gyógyításában.

Természetes gyulladásgátló.

Megöli a penészt és a gombákat.

Erősíti az immunrendszert.

A szegfűszeg illóolaj mellékhatásai

Annak ellenére, hogy számos egészségügyi előnye van, mindenkinek és különösen a kezdőknek javasoljuk, hogy szegfűszeg illóolajat használjon mérsékelten.

Bár az eugenol számos jótékony tulajdonságot kínál, allergiás hatásokat is kiválthat. Ezért fokozatosan és kis mennyiségben kell felhasználni.

  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...