jopofabolt

Illóolajok megfázáshoz

Ha megfázott vagy köhögött, akkor nem kell azonnal tablettát vennie. Gyakran vannak enyhébb alternatívák, például illóolajok, amelyek enyhíthetik a megfázás tüneteit.

Az illóolajok, különösen a hideg időszakban, pozitív hatással vannak a hideg tüneteire, és gyorsan és hatékonyan enyhítik a különféle panaszokat. A külső felhasználásra általában az alábbiak vonatkoznak: kevesebb több! Az olajok még alacsony adagolás esetén is erősen befolyásolják a bőrt és a nyálkahártyákat. Összeállítottuk néhány ilyen szelíd segítőt az Ön számára, és kiderült, hogyan működnek az olajok, hogyan használják őket.

Hogyan használhatom az illóolajokat?

Az illóolajok aromaterápiában számos módon használhatók:

belélegzés

Illatlámpák, helyiségnedvesítők és spray-k

Masszázsolaj a bőrápoláshoz és a pihenéshez

Balzsam a bőrre

Szauna infúziók

Fürdő adalékok

Felvétel és belső felhasználás

A szájvizek

Hígított olajok a bőrre való felhordáshoz

Illóolajok gyermekek és csecsemők számára

Az illóolajokat körültekintően kell kezelni, különösen csecsemők és kisgyermekek esetén . Kisgyermekekben a nyálkahártyák sokkal érzékenyebbek az élet első hónapjaiban, mint gyermekeknél és felnőtteknél. Még néhány nem hígított olaj csepp olyan intoxikációs tünetekhez vezethet, mint a tudatzavar, légszomj és görcsök. Kámfor, kakukkfű, eukaliptusz és borsmentaolaj nem használható két éven felüli gyermekek számára . A kisgyermekhez közeli embereknek is óvatosan kell használni illóolajokat, vagy pedig el kell kerülni őket. Az illóolajok alkalmazásáról elvileg mindig meg kell beszélni a gyermekorvossal. Gyengéd olajok, például kamilla, édeskömény, mandarin és levendula meghígulnak az élet negyedik hónapjától.

Adagolási ajánlások

14 éves korig az illóolajokat hígítani kell a felnőtteknél alkalmazott három százalékos hígításnál. Útmutatóként az illóolaj egy százalékát kell alkalmazni a hordozóolajra (keverési arány 1:99) . Megfelelő hordozóolajok például a kókuszdióolaj, avokádóolaj, esti kancsóolaj, jojobaolaj és mandulaolaj.

Milyen mellékhatásai vannak az illóolajoknak?

Az illóolajokat nem szabad a bőrre vagy a nyálkahártyára felvinni, mivel ezek nagyon irritálhatnak. Ezért az olajokat csak hígítva szabad használni. Az adagolással is gazdaságosnak kell lennie, mivel a túl magas koncentrációk súlyos irritációt és fejfájást okozhatnak. Az asztmának különösen óvatosnak kell lennie az olajok használatakor, mivel az illatok belégzése irritációt okozhat a légutakban és légzési problémákat.

Allergiás reakciók

Új illóolaj használata előtt ellenőrizze toleranciáját. Ehhez csepegtessen bele egy kis hígított olajat a könyökbe és várjon az allergiás reakciót. Ha még hosszú várakozás után sem jelentkezik reakció, használhatja az olajat.

Miért ellentmondásos az illóolajok hatása?

Az illóolajok gyakran sok száz összetevőből és összetevőből állnak, amelyeket nehéz azonosítani. Ezenkívül az összetevők összetétele a betakarítástól függően változik, amely mindig olyan olajat hoz létre, amely nem olyan, mint elődje. Több ezer tanulmány található a területen. A különféle kompozíciók azonban általában megnehezítik annak bizonyítását.

A növények sokfélesége óriási, tehát z. B. hét eukaliptuszfaj olajának kémiai összetételében nincs közös vonása. Ennek eredményeként mindegyik másképp dolgozik.

Eukaliptusz olaj

Ez az illóolaj különféle eukaliptuszfajták friss leveleit és ágait tartalmazza. Az eukaliptuszolajjal való belégzés antiszeptikus hatással van a torokfájásra és a hörghurutra. Ezenkívül gátolja a baktériumok és vírusok növekedését, immunstimuláló hatást gyakorol, és meglazítja a nyálkahártyát. A hűtési hatás megkönnyíti az orron keresztül történő légzést.

Szegfűszeg olaj

A szegfűszeg-olaj felhasználható köhögés, fejfájás és testfájdalom ellen a hideg időszakban. Különösen belélegzés esetén a szegfűszeg-olaj gyorsan segíti a fejfájást és a test fájdalmait. Gyulladáscsökkentő és enyhén érzéstelenítő hatással is rendelkezik, ezért fogászati ​​problémákra is használható. A tiszta szegfűszeg-olajat azonban nem szabad a bőrre felvinni, mivel az irritálja a szövetet.

Kakukkfűolaj

Az olajat gőzdesztillációval nyerik a talaj feletti friss, virágos részekből. A kakukkfűolaj köptető, antibakteriális és görcsoldó hatással rendelkezik, ezért használják erős irritáló köhögés ellen. A kakukkfű cseppfolyósítja a nyálkahártyát és megkönnyíti a köhögést. Elősegíti a vérkeringést is, antivirális és antibakteriális. A tiszta kakukkfűolaj közvetlenül a bőrön is felhasználható.

Fenyő tű olaj

A fenyőolaj erős fertőtlenítőszer és az egyik ízesítőszer. Az olaj gátolja a gyulladást, enyhíti a légszomjat, influenza és tüdőgyulladás ellen hat, fertőtlenítő és köptető. A tiszta fenyőolaj irritálja a bőrt és hasonló a kortizonhoz, csak a gyógyszer mellékhatásainak nélkül.

Borsmenta olaj

A mentol, amelyből az alapvető borsmentaolajat nyerik, megtalálható a borsmentalevélben és felelős a tipikus friss menta aromájáért. Ha a orr beragadt, megnyugtatja az orr nyálkahártyáját, megkönnyíti a légzést, és különösen értékelik antibakteriális tulajdonságai miatt. De a fájdalomcsillapító hatásának köszönhetően a gyomor és a bél környékén fellépő (reflux, gyomorégés stb.) fejfájás és panaszok kezelésére is felhasználják.

Zsályaolaj

Fertőtlenítő hatása miatt a zsályaolaj számos különféle hideg termékben megtalálható. Az illóolaj előállítása érdekében a növény gyógynövényét desztillálják. A zsályaolaj fertőtlenítő hatással rendelkezik a torokban, a szájban és a torokban, és segíthet a hörghurut és asztma ellen.

Ezüst fenyőolaj

Az ezüst fenyőolaj antiszeptikus, vérkeringést okozó, görcsoldó és antimikrobiális hatással rendelkezik. Harcol a vírusokkal, lazítja a nyálkát, gátolja a torok és a tüdő gyulladását. Ezenkívül erősíti az immunrendszert és elősegíti a gyorsabb gyógyulást.

Ánizsolaj

Az ánizs fűszernövény olajának erős köptető, görcsoldó és antibakteriális hatása van. Cseppfolyósítja a szekréciókat és megkönnyíti a köhögést, ami különösen hasznos hörghurut esetén. Spasztómás hatást gyakorol a légutakra és a baktériumok gyulladására is. Az ánizsolaj enyhíti a fejfájást és a légzési nehézségeket.

Narancs és citrom olaj

A narancs- és citromolaj keringési, gyulladásgátló, antibakteriális és csíraölő hatású. Erősítik az immunrendszert és pihentetik az izmokat. Ezen felül a citromolaj serkenti a hőtermelést a testben. A narancsolaj a feszültség és az izomfájdalom ellen is segít.

Teafa olaj

A teafaolaj az egészség számára valódi mindenki számára. Nemcsak a gyulladásos bőrproblémák vagy gombás betegségek, hanem a megfázás ellen is segít. Az olaj fáj a torokfájásról és meglazítja a nyálkot a torokban és az orrban.

Cédrusfaolaj

A cédrusfaolajat a fa fából nyerik ki. Antibakteriális hatással rendelkezik a fertőzésekkel szemben és gyulladáscsökkentőként. Az olaj enyhíti az erős köhögést, serkenti a vérkeringést és erősíti az immunrendszert.

  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...