jopofabolt

Száraz orr - mit tehetünk ellene?

Annak érdekében, hogy orrunk jól érezze magát, és képes legyen ellátni funkcióját, az orr nyálkahártyáját jól meg kell nedvesíteni. Különböző tényezők azonban okozhatják a nyálkahártya kiszáradását.

Az eredmény: száraz orr. A szaglás szerv viszket, ég, vagy vérzik.

Mi a száraz orr?

A száraz orr a légzőrendszer gyakori problémája. Ennek orvosi kifejezése a rhinitis sicca. A nyálkahártyák gyulladtak és kiszáradnak. A tünetek általában csak átmenetileg tartanak fenn. De néha a száraz orr krónikussá válhat és tartós kellemetlenséget okozhat.

Mi okozza az orr kiszáradását?

Melegítő levegő, a légkondicionáló rendszerből származó száraz levegő, füst, szél, hideg és nap kiszáradhatja az orr nyálkahártyáját. Ezen felül, orrfolyás, allergia és gyakori orrirritáció irritálja az orrát. A védőgátja ezután szinte titkosítja a tisztítást és a védő szekréciókat - az orr kiszárad. Ez nem csak kényelmetlenül érzi magát, de még a jó közérzetet is jelentősen ronthatja.

Melyek a száraz orr tünetei?

Ha nehéz a légzés, és az orr fáradtnak bizonyul, száraz lehet az orr. A tünetek között lehet szaglás zavarok és fokozott kéregképződés. Az orr nyálkahártya gyakran ég és viszket, és a szárazság elterjedhet az orrmelléküregben. Megnövekedett a tüsszentés. Ha úgy érzi, ezeket a tüneteket, akkor tegyen lépéseket és tegyen valamit a szárazsággal kapcsolatban, mielőtt a tünetek súlyosbodnak.

Az orrvérzés lehet-e egy száraz orr következménye?

Vérzés is előfordulhat a száraz orrban. A kisebb sérülések általában kéreggel gyógyulnak. Ez azonban gyakran elszakad, amikor fújja az orrát, így új, nagyobb kéreg keletkezik. Ez olyan ciklust hoz létre, amely súlyos orrvérzéshez vezethet. Ezért: A száraz orra segítségre van szüksége!

Mi a teendő, ha az orra száraz?

A legjobb megoldás az orrnyálkahártya intenzív nedvesítése. Használjunk párásító készüléket az orrvérzés elkerülése érdekében.

  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...