jopofabolt

Ylang Ylang Olaj

Az ylang- ylangolajat a legfeljebb 25 méter magas fa, a Cananga odorata virágaiból nyerik . Ezt a növényt népiesen parfümfának nevezik. Ez egy örökzöld fa az Annonaceae, az Annonen vagy a palackfa növények botanikai családjából. Ez a család viszont a Magnoliales rendjéhez tartozik, a magnóliaszerű.

A Cananga odorata eredetileg Indonéziából és a Fülöp-szigetekről származik. Manapság azonban a fát más országokban is termesztik, például Comore-szigeteken, Zanzibárban, Szumátrában, Jávában, Haitiban vagy Madagaszkáron. Amellett, hogy az intenzíven illatos, nagy sárga virágokból kivonja az ilang-ilang olajat, a fát ipari felhasználással is használják.

Hogyan működik az ylang-ylang olaj?

Vérnyomáscsökkentő hatás

A Ylang Ylang olaj lazítóan hat az érfalakra, így vérnyomáscsökkentő. Ezért ajánlatos körültekintően használni hipotenzióban, azaz alacsony vérnyomásban szenvedő emberek számára. Ezzel szemben pozitív támogatást nyújthat a magas vérnyomásban szenvedőknek és a tachycardiában szenvedőknek. Csökkenti a légzési sebességet és enyhíti a görcsöket. Ily módon kihasználható az illóolaj vérnyomáscsökkentő hatása.

Hatás a hormonális egyensúlyra

A Ylang Ylang olaj jelentős hatással van hormonháztartásunkra . Ez növeli a szöveti hormon, a szerotonin szekrécióját is. Ez utóbbi egy neurotranszmitter, azaz hírvivő anyag, amely felelős az egyik idegsejtből a másik sejtbe történő gerjesztésért. Ha a testünkben túl kevés a szerotonin, nyugtalannak és idegesnek érezzük magunkat, vagy akár nyomott hangulatban vagyunk.

A szerotononok aktiválásával ez az illóolaj ellensúlyozhatja az idegességet és a nyugtalanságot, és relaxációhoz vezethet bennünket.

Ennek az illóolajnak egy másik hormonális hatása az endorfin felszabadulásának stimulálása agyunk agyalapi mirigyében . Az endorfinok opioid peptidekés testünk boldogsághormonjainak számítanak. Ha hiányosak ezek a hormonok, gyorsan rossz hangulatba kerülünk. Ez aztán nyilvánvaló depresszióvá válhat. Ezért az ilang-ilang olaj használata ellensúlyozhatja a depressziós állapotokat, és sok esetben felderíti az elmét is.

A Ylang Ylang olaj serkentően hat az úgynevezett enkefalinok szervezetbe történő felszabadulására is. Ezek szintén az opioid peptidek osztályába tartozó opioidok, amelyeket testünk kifejezetten előállít. Fontos szerepet játszanak a fájdalom észlelésében, és csökkenthetik a fájdalom észlelésének intenzitását is. Ha a test saját enkefalin-szekréciója csökken, akkor depressziósnak és könnyen ingerlõnek érezzük magunkat.

Az ylang-ilang-olaj görcsoldó tulajdonságai

Úgynevezett görcsoldó hatása különböző görcsös állapotokban bizonyult hatékonynak, például izomgörcsökben, izomlázban, hasi görcsökben, a kismedencei görcsökben. Görcsoldó és fájdalomcsillapító hatása van. Az ilang-ilang-olaj a pszichére gyakorolt ​​jótékony hatásával együtt ideális segítője a PMS-nek, a premenstruációs rendellenességeknek. A daganatos fájdalomban szenvedő betegek szintén élvezhetik az ilang-ilang-olaj ezen különleges tulajdonságait.

Antimikrobiális hatás

Az olaj antibakteriális és gombaellenes hatása egyaránt ismert. Ennek eredményeként egyszerre képes ellensúlyozni a gyulladásokat és leküzdeni a gombás fertőzéseket. Általános antiszeptikus tulajdonságai a különböző bélpanaszok és a bélgyulladások esetén is alkalmazhatók. Általában krónikus betegségek esetén is támogatnia kell az immunrendszert.

Az illóolaj felhasználása

Támogatás mentális betegségekkel

Az ylang-ylang olaj hormonális rendellenességekre gyakorolt ​​hatása révén világossá válik kapcsolata a pszichológiai panaszokkal . Képes enyhíteni az idegi kimerültséget, a stressz és a belső görcsök okozta betegségeket. Ennek eredményeként ez nyugodt és derűs állapotba vezethet bennünket. Ez jelentősen növelheti jólétünket. Ez nagyobb önbizalmat ad nekünk, biztonságban érezzük magunkat, és újra szabadon engedhetjük a blokkolt érzelmeket. Az ilang-ilangolaj ezért természetes antidepresszánsként használható .

A tudományos vizsgálatokban szintén komoly bizonyítékokat szolgáltattak a szorongás hatásának gátlására, ezt az illóolajat.

Ez segít abban is, hogy önbizalmat szerezzünk. Ezenkívül növeli az indulatot és a motivációt. És még arra is képes, hogy növelje agyunk memóriateljesítményét.

Bőrre és hajra gyakorolt ​​hatás

Ez az illóolaj képes szabályozni a faggyúmirigyek aktivitását és a bőrolaj termelését. Támogatja a száraz és zsíros bőrt egyaránt. Gyulladáscsökkentő hatása miatt segít a pattanásokban szenvedőknek és különösen a pattanásoktól szenvedő tinédzsereknek.

Arcfeszesítő hatása lehet az erősen megterhelt bőrre, az érett bőrre, sőt az idős bőrre is. Nedvességet biztosít, táplálja a bőrt, valamint gyulladáscsökkentő és regeneráló hatású is. Enyhíti a rovarcsípés okozta kellemetlen bőrreakciókat is.

Az ylang-ilang-olaj gyógyító hatással bír a bőr és a körmök gombás fertőzésére is. Ezenkívül erősítheti körmeinket és serkenti a haj növekedését.

Egészséges alvás ylang ylanggal

Ennek az illóolajnak az összes eddig említett különleges tulajdonsága, például a hormonális hatások, a vérnyomás csökkentése, a pszichológiai hatások és nem utolsósorban a görcsök felszabadítása rendkívül pozitív hatással lehetnek alvásunkra . Készíthet egy illatlámpát vagy csak egy zsebkendőt néhány csepp olajjal. Egy másik lehetőség az, ha illatos tasakot teszünk a párnára Ylang Ylang szárított virágaival.

Hogyan lehet az ilang-ilang olajat használni?

Külső használat

Az olaj illatlámpában való használata különösen jó módja a hangulat befolyásolásának. Mivel a belélegzett szag minden nagyobb kitérő nélkül eljut az agy limbikus rendszerébe, és így befolyásolja a pszichénket. Ily módon az illóolaj nyugalmat és derűt nyújthat nekünk, és érzéki légkört teremthet. Ez megnyugtatja az idegrendszert és csökkenti a vérnyomást is.

Közvetlenül a bőrre is felvihető és parfümként használható. Erotikus órákig néhány csepp ylang-ilang-olajat, szantál- és rózsaolajat is adhat a fürdővízbe .

Az olaj alkalmas az arc, a haj és a fejbőr megerősítésére. Hajkezelő csomagoláshoz keverjen össze néhány csepp illóolajat kókusz- vagy mandulaolajjal. Adhat néhány cseppet az arckrémjéhez is.

A következő alkalmazást pattanásoktól és zsíros bőrtől szenvedőknek ajánljuk: Keverjen össze néhány csepp ylang-ilang olajat semleges olajjal, és kenje be a bőr érintett területeire. A legjobb úgynevezett alapolaj az olíva-, jojoba-, mandula- vagy sárgabarackmag-olaj. Ily módon a bőr faggyúelválasztása is szabályozható. Az olaj pattanásos bőr mosására is jó. Ehhez keverje össze a mosóvizet néhány csepp olajjal.

  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...