Kasper Mathiesen

10 tips til bedre rengøring

Er du også en af de mange danskere, der egentlig ikke er så tosset med det der rengøring? Rengøring er for mange en sur pligt, og ofte bliver det noget, der gøres lidt her og der, når der lige er overskud til det. Men opsætter man nogle faste rutiner og opgaver, der ordnes med relativt jævne mellemrum, så kan det faktisk blive lidt behageligere.

I den anledning har jeg samlet 10 tips til at have bedre styr på rengøringen.

Dørmåtten

Sørg for at købe en dørmåtte, der kan ligge fast, når man går på den, men som stadig kan løftes. Det er nemlig nødvendigt at kunne løfte den så man kan bære den udenfor, og banke støv og skidt af.

Karkluden

Du bør skifte din karklud hver dag. En karklud bliver nemlig lynhurtigt beskidt og fyldt med bakterier. Tørrer du ting som kødsaft, æg eller bruger den på gulvet, skal den skiftes med det samme.

Støv

Støv kommer af aktivitet og bevægelse. Derfor bør du støve af efter, hvor meget du bruger rummet. En stue skal eksempelvis støves af en del oftere end eksempelvis et hjemmekontor.

Køleskab

Du bør gøre dit køleskab rent en gang i måneden, hvis du vil sikre dig, at du har et rent køleskab. Den bedste måde at gøre dette på er at tømme køleskabet, og derefter rengøre overfladerne med en omgang universalrengøring.

Spildes der ting i køleskabet, eller er en madvare utæt, bør du straks tørre det op og evt. smide den utætte fødevare ud.

Opvaskemaskinen

Nu tænker du sikkert noget i retning af: “Opvaskemaskinen? Den rengører da sig selv, ikke?” Dog er dette ikke helt tilfældet. Man skal stadig rense filtret samt tørre gummilisten, hvis man vil sikre en helt ren vask.

Støvsugeren

Når du støvsuger, så kommer der en masse støv op i luften. Dette kan reduceres i højest mulig omfang ved at trække støvsugeren efter dig på de områder, hvor du allerede har støvsuget. Dette sikrer, at støvsugeren ikke lufter støvet rundt i rummet. Du skal derfor undgå at støvsugeren står på det beskidte gulv.

Kalk i badeværelset

De fleste har prøvet at have et badeværelse, der har kalk på fliserne i større eller mindre grad. Dette kan faktisk undgås nemt og problemfrit. Du behøver langt fra bruge skrappe midler, som eksempelvis en stærk afkalker, du kan uden problemer nøjes med at tørre dug og vand af fliserne. På den måde undgår du også at skade og slide fliserne unødigt.

Sengetøj

En god tommelfingerregel i forhold til sengetøj er, at det skal vaskes 2 gange i måneden, altså hver 14. dag. Husk at vask det på minimum 60 grader, så du kommer af med alle støvmiderne. Vil du gå det lille ekstra skridt, så bør du også lufte og banke dine dyner af hver dag.

Toiletbørste

Du bør udskifte din toiletbørste hver 6. måned. Derfor er det bedst at gå efter en billig model, der er billig at udskifte. Ligeledes bør du så vidt muligt holde “holderen” ren og tør.

  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...