Kasper Mathiesen

Pilatesbold - En guide

Har du nogensinde hørt udsagnet, at det er størrelsen, og ikke gørelsen? Denne gamle sang gælder ikke, når der er tale om træningsudstyr. Dit træningsudstyr skal nemlig have den rigtige form og størrelse, hvis du vil være helt sikker på, at du får det optimale ud af dine anstrengelser.

Faktisk risikerer du også at komme til skade, hvis ikke du har det rigtige udstyr og de rette forudsætninger. Det er meget almindeligt at få muskel- og ledskader ved forkert træning eller brug af det forkerte udstyr.

I dette indlæg vil jeg give dig indsigt i, hvordan du vælger den korrekte størrelse pilatesbold. Dog vil det primært være med fokus på pilatesbolde i den mindre afdeling.

Først: Hvad er en pilatesbold?

Først og fremmest, så skal vi lige have helt styr på, hvad en pilatesbold er. En pilatesbold bliver ofte refereret til som en øvelsesbold. Nogle kalder den endda for en såkaldt “schweizisk bold”. Dog vil jeg holde mig til at kalde bolden for en pilatesbold, da det er en det mest anvendte term.

Pilatesbolden er en bold, der er produceret i blød elastik. Holdbarheden og kvaliteten er udelukkende bestemt af, hvilken tykkelse og kvalitet plastikken er lavet af.

Størrelsen

Der er stor forskel på, hvor store de forskellige pilatesbolde er. De meget store bolde, der ofte også bliver benyttet i forbindelse med børnelege, er beregnet til at ligge på og til mere skånsom træning. De mindre og mere tunge bolde er beregnet til at træne med, og fungerer som en slags ekstra vægt.

For det meste vil boldene have en diameter på noget, der ligner 20-25 centimeter.

Træning i hjemmet

Udstyr som pilatesbolde, træningsbænke, håndvægte, ribbe osv er alle ting, der er perfekte til at træne i hjemmet. Der er rigtig mange fordele ved hjemmetræning. Ikke alene er det ofte den billigste løsning på lang sigt.

Det er også enormt praktisk, hvis man har en travl hverdag. Har man udstyr i hjemmet, der gør det muligt at træne i sin stue eller soveværelse, så slipper man helt og aldeles for at køre til og fra et fitnesscenter. Man skal heller ikke indordne sig efter efter centerets åbningstider.

Herudover er det også ideelt til dig, der ikke føler dig videre komfortabel i et fitnesscenter.

  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...