A CUP OF LIFE

Acupoflife.nl · Apr 27, 2018

DIY babygym

In de paar maanden dat ik moeder ben, heb ik geleerd dat je niet van tevoren kan bedenken waar je kinderen wel of niet mee spelen. De leukste speeltjes (vind ik dan) vindt ze niets, en soms zijn de simpelste helemaal het einde. Zo ook de babygym bij mijn moeder. Het is een kermis aan kleuren, maar zij vindt het geweldig. Dus ik wilde er ook eentje voor ons huis! Omdat ze hem bij mijn moeder snel te druk vindt, deed ik een poging om een rustigere babygym te maken! Met minder kleur en iets simpeler. En dat vind ik natuurlijk ook helemaal niet zo erg..

Ik maakte een babygym die je in hoogte kan verstellen én opklapbaar is! Zo kan hij gewoon in de woonkamer staan zonder gelijk alle plek in te nemen. En doordat hij in hoogte verstelbaar is kan hij in plaats van boven een speelkleed ook heel goed een keer boven een mozesmandje gebruikt worden. Of als je merkt dat je kindje er te makkelijk bij kan!

Laten we aan de slag gaan!

Benodigdheden:
– ronde stok van 75 cm lang en 22 cm dik
– 4 latten van 66 cm lang (2 bij 3 cm dik)
– 2 ronde stokjes van 3cm lang en 3mm dik (ik heb dit zelf gezaagd uit een lang stokje)
– suède koord
– 8 houten kralen van 12 mm

gereedschap
– accuboormachine met een boortje van 3 mm & 22 mm
– decoupeerzaag
– schuurmachine

Stap één: Boor aan het einde van elke lat, ongeveer 1,5 cm vanaf de rand, een gat van 22 mm.
Stap twee*: Maak met de decoupeerzaag de hoeken rond (alleen de hoeken waar je net een gat hebt geboord, de andere kant blijft hoekig).

*als je deze zaag niet hebt of je wilt het wat simpeler houden: je kunt dit prima overslaan, dit is puur om het wat mooier te maken.

Stap drie: Schuur de rondingen na, zodat ze echt mooi, egaal rond worden. En schuur ook de rest van de lat.

Stap vijf: Doe lijm op de stok, ongeveer 4/5 cm van de rand af. Haal de stok door het gat van twee latten heen, en lijm de buitenste vast met houtlijm. Tussen de buitenste lat en het einde van stok zit ongeveer 3 cm. Doe dit ook voor de andere kant.
Stap zes: Boor vervolgens een gaatje na de de binnenste lat van 3 mm en duw het pinnetje erin. Doe dit ook voor de andere kant. Dit zorgt ervoor dat je één van de twee latten nog kunt bewegen en hem in hoogte kan verstellen.

Stap zeven: Boor ter hoogte van 20 cm, van onderen af, een gat aan de zijkant van de poten. Knip een stuk suède koord af en rijg dit er doorheen. Maak het aan het einde vast met een houten kraaltje en een knoopje.

(ik heb ongeveer 45 cm suède koord gebruikt, maar dit is dus afhankelijk van hoe hoog je de babygym wilt)

Stap acht: We zijn er bijna! Boor aan de bovenkant elke 12 cm een gaatje met een 3mm boor. (4 gaatjes in totaal dus!)
Stap negen: Maak je speeltjes vast aan een suèdekoord. Ik heb gewoon kralen aan een koord geregen en een fluffy pompon (van Action) met een belletje eraan vast gemaakt. Ik heb ook nog een bijring er aan vast gemaakt. Maar je kunt ook speciale babygym speeltjes kopen (zoals deze!). Of een speenclip speeltje (zoals deze) aan een stuk koord of lint rijgen en die om de stok vastknopen.

Stap tien: Ik heb de speeltjes vast gemaakt op ongeveer 40 cm hoogte. Aan de bovenkant heb ik ze weer op dezelfde manier vast gemaakt als in stap zeven, met een kraaltje en een knoopje.

Wat zei ik ook al weer dat je niet kunt voorspellen waar kinderen mee spelen? Toen hij net stond vond ze het touwtje aan de zijkanten veel interessanter.. (een uur hierna leerde ze omrollen!!!)
Maar proof: ze speelt er ook echt mee!
Ze kan best wel lang hiermee spelen, zonder er uitgekeken erop te zijn. En de speeltjes zijn makkelijk te vervangen! X Shifra

View original
 • Love
 • Save
  56 loves 10 saves
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...