A CUP OF LIFE

Acupoflife.nl · Mar 29, 2016

Restyled: mid-century ladekast (IKEA-hack!)

Maanden zocht ik naar de perfecte ladekast voor mijn slaapkamer. Maar hoe langer ik zocht, hoe perfecter hij denkbeeldig werd en hoe harder het werd om hem (tegen redelijke prijs) te vinden. Zucht. Ik wilde heel graag een mid-century ladekast, zoals deze. En omdat Hans het zat werd dat ons ondergoed en onze handdoeken geen vaste plek hadden en maar op een plank lagen, moest er snel een kast komen. Ik kocht er eentje bij Ikea die er nog een béétje op leek met de hoop dat ik hem in de toekomst zou restylen. Hij heeft dus heel lang gewoon als ikea-kast gestaan (dat blanke hout is stiekem nog heel erg leuk! Jammer dat het niet meer origineel is.), maar sinds vorige week is het pas écht de kast naar mijn smaak. Hij is zelfs zo goed ‘oud’ gemaakt, dat ik de eerste dagen bij binnenkomst er een beetje van schrok. Ik schrok ervan hoe écht oud hij leek, alsof hij daadwerkelijk vroeger bij mijn oma heeft gestaan.

Hier zie je voor na! Links is het heel herkenbaar een ikea-kast (de Larva ladekast om precies te zijn), maar op de rechter foto zie je dit bijna niet meer. Dat vind ik zó leuk aan ikea-hacks. Voor geval dat je misschien hetzelfde wilt doen met een kast of je bent nieuwsgierig hoe ik het gedaan heb, ik leg het uit!

Ik begon met het ‘bruine deel’. Ik schroefde alle knoppen van de kast, behalve van de knoppen uit het ‘bruine deel’. Ik plakte vervolgens de kast af tot de hoogte van 1,5 lade (van onderen af gezien) en maakte dat deel schoon en stofvrij met een natte doek. Daarna lakte ik de kast en lades inclusief knoppen in 3 lagen bruin (met tussendoor drogen, lichtjes opschuren en schoonmaken). Ik gebruikte de lakkleur kersen (Ik kocht in eerste instantie de kleur mahonie, maar deze pakte zó paars uit. Qua naam vind ik hem nog steeds klinken als de perfecte kleur.)

Ondertussen lakte ik ook de rest van de knoppen bruin.

* Ik zeg “ik”, maar Hans heeft stiekem bij dit deel van de kast geholpen, omdat ik toen nog echt te ziek was.

Toen alle lagen echt goed waren uitgehard, plakte ik het ‘bruine deel’ weer af met schilderstape. Ik maakte de rest van de kast weer goed schoon met een vochtige doek. En in 3 dunne lagen verfde ik de kast wit (ral 9010).
(Hiervoor geldt hetzelfde: tussendoor laten drogen, lichtjes opschuren en schoonmaken voordat je de volgende laag aanbrengt.)

Schroef alle knoppen er weer op en klaar!
Het lijkt alsof de foto scheef genomen is, maar onze vloeren lopen scheef. Heel irritant met foto’s maken, maar voor de rest vind ik dat stiekem een van de leuke dingen van ons huis. Alles loopt of zit scheef.

De transformatie is echt WAUW! Ik kan bijna niet geloven dat het dezelfde kast is. Het is totaal niet veel werk, maar bij elkaar moet je er wel rekening mee houden dat het best wat tijd kost. Je moet na elke laag schilderen wachten, in totaal dus 6 x! (Maar stiekem kwam het ziek zijn dus nu heel goed uit! Veel wachten en kleine beetjes per keer.) X Shifra

The post Restyled: mid-century ladekast (IKEA-hack!) appeared first on A Cup of Life.

View original
 • Love
 • Save
  14 loves 15 saves
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...