Sesu kit de epilare cu ceară caldă


N-am fost niciodată fan epilator când vine vorba de îndepărtarea părului nedorit de pe corp. Lama nu constituie nici ea o opțiune viabilă iar IPL-ul înca nu mi-am făcut curaj (și rezerve de bani) să îl testez. Epilarea cu pasta de zahăr (despre care vă povesteam pe larg aici) rămâne, pentru mine, varianta ideală, doar că implică deplasarea la salon, programări și toate cele, așa că m-am reorientat către alte soluții mai practice.
Am primit kitul de epilare Sesu acum mai bine de un an și mi se pare una din variantele cele mai comode și mai eficiente de epilare. Da, epilatul cu ceară este un procedeu pe care îl consider destul de sadic (cui îi place să fie practic jumulit?), însă pentru mine este unul eficient. Am încercat de multe ori epilatul cu ceara caldă la salon însă invariabil plecam de acolo dezamăgită de câte fire rămăseseră încă la locul lor. Mi-a plăcut însă ideea de ceară caldă (am încercat într-o vreme benzile cu ceară rece însă pentru mine nu sunt nici pe departe la fel de eficiente) și foarte multă vreme am suspinat neconsolată după aparatul de încălzit ceara care se obicei se regăsește în saloane. Mă tenta chiar să îmi achiziționez unul profesional însă, din fericire, au apărut kiturile de epilare mai puțin profi însă la fel de utile (cel Sesu este primul intrat pe piață cred, am mai văzut no-name-uri iar recent s-a lansat și kitul Veet).
Să vă expun rapid avantajele deținerii unui astfel de kit: poți să te epilezi în confortul propriei case, rezultateul este de durată (nu 6 săptămâni, ca în reclame, pentru că părul are cicluri de creștere și chiar dacă ai eliminat unul, vine tare din spate următorul), nu e nevoie de programare, este incredibil de rapid (eu în maxim jumătate de oră termin toată treaba) și mai ales aproape deloc costisitor. Să mă explic: e vorba de investiția inițială (kitul meu a fost în jur de 70 de lei) și pe parcurs trebuie achiziționate cartușele de ceară și fâșiile de hârtie pentru îndepărarea cerii. Un flacon de ceară mie îmi ajunge pentru 2-3 epilări până la genunchi (dacă vizați și alte zone cel mai probabil un cartuș vă este super suficient o dată). Prețul pentru un flacon variază între 6 și 10 lei, acum mai depinde și de unde le luați. Mie îmi place să alternez tipurile de ceară, însă până acum am luat doar Sesu (în Carrefour găsiți varianta Natural și cea cu lămâie, eu mi-am mai luat și cu lavandă, vă povestesc imediat și despre asta). Fâșiile le puteți găsi în pachete mari (ultima dată am dat 20 de lei pe 100 de bucăți).
Dar să las vorba multă și să vă arăt kitul în sine:

Este vorba, cum cum puteți vedea, de un recipient cu un fir care se conectează la priză și în care vine introdus cartușul cu ceară. Inițial, în afară de recipient, am mai primit 2 flacoane de ceară și 10 fâșii. Uleiul este achiziționat ulterior, este extrem de util pentru că ceara nu poate fi îndepărtată decât așa.
Așa arată aparatul propriu-zis:

Faptul că firul este detașabil este extrem de util, pentru că, după încălzire cel mai indicat este ca aparatul să fie folosit scos din priză (așa evitați lipirea firului de picior). Am constatat că e nevoie de mai mult timp decât este indicat în instrucțiuni pentru o încălzire ca la carte și până acum nu mi s-a întâmplat să mă ard, la aplicare ceara se răcește puțin.
Iată și consumabilele:

După cum vă spuneam, variantele de ceară sunt mai multe (nu mereu accesibile, și asta e drept). Eu prefer brandul Sesu pentru că flaconul vine cu un căpăcel propriu (am mai dat de multe alte tipuri de ceară, dar am evitat să le iau pentru că nu erau protejate în niciun fel și chiar nu mă încântă ideea să întind pe piele praf sau cine știe ce alte chestii). Varianta din imagine este cumva opacă din punctul de vedere al texturii (cea Natural arată ca ceara normală) și, după o perioadă în care am folosit numai Lemon și Lavandă, am decis să revin la varianta simplă, translucidă, pentru că acestea nu mi se pare că dau un rezultat la fel de bun. Dacă vă interesează subiectul mai în detaliu, dați-mi de știre și am să vă prezint cât mai multe variante.
Uleiul pentru îndepărtarea cerii este absolut esențial dacă nu vreți ca după epilare să vă lipiți la propriu de orice. A costat în jur de 12-15 lei însă este extrem de spornic, chiar în condițiile în care eu fac abuz uneori. De obicei, după ce am terminat cu jumulitul, aplic un strat generos de ulei, masez bine, îndepărtez cu șervețele umede de bebe și voila, picioarele sunt pregătite pentru fustă.
Fâșiile de obicei mi le iau de la Kallos, le-am încercat și pe cele Sesu, dar nu le recomand, nu sunt chiar cele mai eficiente și în plus mi s-a întâmplat să rămână fâșia lipită sau să se rupă.
Ca tratament post-epilare și preventiv pentru a evita foliculita, aplic Dermotis sau orice altă cremă antiinflamatoare și cicatrizantă. Dezavantajul la această metodă de epilare este că, în lipsa unei hidratări constante a pielii picioarelor și a scruburilor, există riscul ca atunci când cresc firele de păr, ele să apară sub piele, ceea ce e dureros. Cu un pic de atenție însă (și cu un scrub realizat cu o zi înainte de epilare), se reolvă problema foarte ușor.
Să vă mai spun că, după o perioadă în care am folosit exclusiv această metodă de epilat, am constatat o rărire semnificativă a firelor de păr? Nici durerea nu mai intervine în procesul de epilare (sau nu o mai simt eu), deși mi s-a părut că variantele translucide de ceară au tendința să determine o epilare puțin mai dureroasă, dar rămâne să investighez mai amănunțit fenomenul.
Voi ce metode folosiți pentru epilat? Cum vă înțelegeți cu ceara caldă? Vă tentează un astfel de kit? Aștept cu interes ideile, părerile și comentariile voastre!
  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...