Annawii

annawii.blogg.se · Jan 25, 2017

DIY - IKEA BABYGYM


Både jag och vår lilla tös blev väldigt nöjda med babygymmet jag gjorde om i förra veckan så därför tänkte jag göra ett inlägg där jag berättar hur man går tillväga för att göra det. Ni behöver inte använda samma färger eller pynt som mig utan kan utgå från egen smak/stil men ni får i alla fall lite tips på hur man gör, vad man ska tänka på och förhoppningsvis lite inspiration till just ert personliga babygym!
Det man behöver är Ikeas "LEKA"-babygym, tre nyckelringar med gosedjur, vit vattenlöslig färg, pensel, hamparep, sax, målar/skyddspapper, svart tuschpenna samt en tång. Börja sedan med att ta isär de delar på babygymmet som går att ta isär och måla dem med 2-3 lager beroendes på hur täckande du vill ha färgen. Jag målade även de två färgglada "hållarna" men behöll den svarta för att få en kontrastfärg eftersom vår lilla tjej uppskattar kontraster väldigt mycket. När ni sedan fått den täckning ni vill ha låter ni färgen torka enligt anvisning och skruvar sedan ihop gymmet igen.
Nu börjar det roliga och det är så klart att "pimpa" gymmet. Jag köpte nyckelringar med gosedjur på Åhlens men ni kan självklart välja vad ni vill ha hängande (tänk dock på att inte ta något för tungt ifall det skulle falla ner så inte er lilla skatt skadar sig) och jag knipsade bort nyckelringarna med en tång. Därefter är det bara att knyta fast gosedjuren med hamparep vid "hållarna" i den längd ni tycker passar och sedan hänga upp dem i gymmet.
Avlsutningsvis ritade jag sedan figurer/mönster på de snurrande grejerna och där sätter enbart fantasin stopp! Man kan göra som jag och rita på fri hand eller skriva ut en bild och göra det mer snyggt, alternativt köpa fina klistermärken och fästa dem där. Det viktiga är att det är något som kontrasterar mot bakgrunden och trots att jag är en kratta på att rita älskar vår lilla tjej kaninen jag ritade. Hon är så fascinerad av den så ni behöver absolut inte ha prestationskrav på att det ska vara snyggt utan ha lite kul och rita något på fri hand och se sedan beundran i era barns ögon. Då känner man sig duktig trots att det kanske inte är det snyggaste man gjort hihi ;). Hoppas att ni fått lite inspiration och ställ gärna frågor om ni undrar över något?
View original
 • Love
 • Save
  1 love
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...