Anne Brith

annebrith.blogg.no · Jan 5, 2019

Hatet i kommentarfeltet


Når jeg ser på dette bildet så ser jeg meg selv. Slik jeg er når jeg er lykkelig.

Det har jeg vært stort sett hver eneste dag. I alle fall litt. Skjønner du? Det er ingen som er lykkelige 100% av tiden, men noen lykkelige øyeblikk kan man finne hver eneste dag.

Men jeg har begynt å bli litt usikker på meg selv. Kan jeg ha på meg dette? Kan jeg ha langt hår, sminke meg slik?

For hver eneste gang jeg legger ut et bilde av meg selv, hvor jeg ikke ser ut som en «gammel kjerring» så kommer kommentarene.

Du som mamma bør ikke ha på deg det der. Du bør ikke sminke deg sånn. Håret ditt er flisete og jeg har helt klart ikke de riktige buksene på meg for en 4 barnsmor.

Altså jeg har ikke tall på kommentarene som kommer på mitt utseende. Hver eneste dag.

Nå er det faktisk nok.

Jeg leste at Nettavisen stenger sitt kommentarfelt for godt. Og vet dere. Det gjør faktisk jeg også. Gamle kommentarer ligger på bloggen, men i fremtiden så må dere faktisk legge igjen en kommentar på facebook.

Jeg orker faktisk ikke sitte og ta vare på ip adresser og stygge hatmeldinger, for så å lagre dem i mapper i tilfelle det kommer flere fra samme person.

Jeg har sagt ifra til min tekniker at han stenger ned alt, og det er bekreftet.

Vi må innse at i 2019 står ikke folk for sine meningen mer. Det er en stor andel der ute, beklageligvis, som ikke tør å vise sitt sanne ansikt. Det har blitt et samfunnsproblem. Og jeg spår at det vi opplever i 2019 bare er dråpen. Det blir verre og verre.

Jeg velger å gå bort fra den forferdelige og usunne diskusjonen. Praten som ikke fører noe godt med seg. Jeg har prøvd. SÅ mye forskjellig. La kritikere få spalteplass, la dem få svar, lytte og reagere, men til ingen nytte.

Det har vært helt for jævlig.

Anonyme blogger popper opp i samfunnet og vi sluker det for god fisk. Mange fryder seg og henger seg på. Hauser opp stemningen eller bare står og ser på. Jeg synes det er hjerterått.

Jeg vil aldri forstå det.

Jeg så en dokumentar om en jente i dag. Hun filmet seg selv på slutten av livet sitt. Hun visste hun skulle dø, men sa noen sterke ord: Velg livet. Velg gleden og velg kjærligheten.

Se på fredagen som en mulighet til å sitte sammen med barna og nyte taco. Gled deg over snøen som har festet seg til ruten i et vakkert mønster. Se på elven som presser seg gjennom de frosne flakene og nyt den første vårblomsten, som snart skal sprette opp gjennom myk, og kanskje litt råtten snø.

Lyset er snart tilbake dere. Se ut, har du en himmel som er like blå som min? Jeg vet ikke hvor du sitter, men jeg tenker at du som meg helt sikkert ønsker å kjenne på gleden, og kjærligheten? Puste inn livets lykkelige øyeblikk, som en rus. Ruset på livet.

Jeg puster inn det gode faktisk. Jeg kjenner meg lettet.

Lettet for å ha tatt viktige avgjørelser for meg og mine barn.

Ingen skal noen sinne, noe mer, få hate eller true meg og mine barn i kommentarfeltet. Hatet smuldres på denne måten bort. Og jeg håper at det om noen uker vil gjenoppstå en ny glede her. En ny giv og en ny kjærlighet.

Jeg gleder meg!

Ha en nydelig lørdag vakringer!

The post Hatet i kommentarfeltet appeared first on Anne Brith.

View original
 • Love
 • Save
  2 loves
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...