Anne Brith

annebrith.blogg.no · Dec 1, 2018

Hvorfor er ærlighet så viktig for meg?


Jeg blir fysisk dårlig når mennesker er slemme med andre. Mennesker som bruker makt for å styre og kontrollere andre. Det er mange av dem, dessverre.

I møte med noen, så avhenger det jo ofte av hvor nære man skal stå dem, i det daglige livet, om man overhode orker å si noe om idiotien.

Har jeg møtt slike mennesker og ikke skulle ha noe med dem å gjøre i det daglige, har jeg ofte bare holdt kjeft.

Men hva om det er svigermoren din som viser seg å være et troll? Eller sjefen din? Eller hva med bestevennen til kjæresten din? Eller hva om du finner ut at han du faktisk tror du skal leve livet ditt med er en løgner?

Ærlighet er for meg superviktig.

Hele min eksistens er basert på ærlighet.

Jeg har dette året faktisk forstått hvor kjærlig oppvekst jeg har hatt hos mamma og pappa. Alle årene vi jentene vokste opp så var det aldri krangel i heimen. Kun kjærlighet. Masse kjærlighet. Pappa jobbet mye, og det var mamma som støttet oss jentene for det meste.

Pappa steppet jo inn med skolearbeidet, særlig da jeg begynte på gymnaset. Da var han god å ha. Men det var mamma som skapte oss. Ga oss de rette verdiene og viste oss hvordan kjærlighet avler kjærlighet.

Derfor blir jeg passe oppgitt når jeg i hverdagen møter folk som kjefter og smeller. Veiver med armene og freser ut de verste tingene. Jeg har de siste 4 ukene tenkt om det var noe JEG gjorde som utløste noen av de «freseriene» jeg har opplevd. Og ja, jeg kan nok ha vært årsaken. Da jeg rett og slett ikke finner meg i å bli kontrollert og styrt. Så da sier jeg ofte ifra at folk må besinne seg. Det blir jo ikke tatt godt imot.

Helt siden jeg var 18 år har jeg klart meg selv. Betalt egne regninger. Jeg har bodd for meg selv, uten en krone hjelp fra mine foreldre. Mamma og pappa eier ikke bilen min, de eier ikke noe i det huset vi skal kjøpe oss og de eier så absolutt ikke bedriftene jeg driver. Og slik har det blitt fordi mamma og pappa har gitt meg troen på meg selv og støttet meg. Fremfor å prøve å kontrollere meg. Bestemme over meg.

Vi må la hverandre frie. Uansett relasjon.

Frihet betyr også ærlighet. Og de riktige intensjonene. Sjalusi hører definitivt ikke hjemme i en god relasjon. Lære seg at andre både har suksess og har mer midler enn deg, er viktig for en sunn relasjon. Dessverre er det mange som ikke innehar disse verdiene.

Jeg har dessverre fått oppdage at mange som har vært sammen med meg det siste året ikke har vært ærlige. De har smilt og spilt et skuespill mens jeg var i nærheten. Men så fort jeg har dratt har de snakket med både ned og snakket vondt om meg.

Det er selvsagt et svik.

Og det føles forferdelig tungt.

Men at mennesker svikter hverandre er ikke noe nytt. Det vil skje på nytt, og på nytt og på nytt igjen.

Jeg opplevde at en person begynte å skjelle ut mine barn. Helt uten videre. Det skjedde i sommer. Og jeg trengte faktisk noen måneder på å fordøye det. Før jeg sa at dette, dette kan jeg ikke leve med. Så skjedde det samme igjen og igjen. Både med meg, barna og noen av mine venner.

Jeg fortalte Erik da, at jeg ikke kunne leve med dette. Han måtte ta avstand fra denne personen. Jeg kunne ikke utsette mine barn eller meg for en slik tikkende bombe, som hvert eneste øyeblikk kunne eksplodere. Det gjorde han ikke. Og etter flere andre episoder ble det altså slutt.

Ærlighet. Renhet. Godhet.

Livet er for kort til å kjefte og smelle på andre. Det er tydelig at det er mange der ute som trenger hjelp til å kontrollere sinnet sitt. Men etter det jeg og barna har opplevd i livet vårt, så er det aller første jeg gjør når noen prøver å kontrollere oss og kjefte på oss, å trekke meg unna.

Jeg trenger kjærlighet i livet mitt.

Godhet fra andre.

Snillhet.

Det er så tungt i hverdagen og da trenger man at de man har rundt seg løfter en opp.

Heie på hverandre. Selv om det er vanskelig. For innimellom ønsker jo også jeg det naboen har. Men jeg bruker ikke av tiden min på å snakke naboen ned, eller være sint. Jeg tar selvsagt mine kamper, om noen prøver å ødelegge for meg. Men min nærmeste krets er mennesker jeg skal være glad i og beskytte. Ikke snakke ned, eller dårlig om bak ryggen deres. Og i alle fall ikke skjelle ut, «for no reason».

Jeg tror det er mange som trenger å gå litt i seg selv i denne førjulstiden.

Tenke på hva det er de faktisk har sagt det siste året. Hvem de faktisk har såret med sine skjellsord.

Jeg er sterk og jeg tåler mye, men er det noen som er slemme og ikke ber om forlatelse, og fortsetter i samme spor, om og om igjen. Så er det faktisk bare en ting å gjøre: Slette dem fra livet ditt.

Og det har jeg altså gjort.

Jeg fortjener bedre.

Rett og slett.

Jeg velger å ha mennesker rundt meg som gir meg kjærlighet og glede. Hele tiden. Ærlige og oppriktige. De som løfter meg opp, snakker varmt om meg når jeg ikke er tilstede. Og de som takker for det de får. Særlig om de får ting gratis til 50.000, eller en reise påspandert, eller bare hjelp til å pusse opp.

At det å si takk skal være så vanskelig?

Klarer du ikke vise takknemlighet eller kjærlighet, er det DU som har et problem. Ikke jeg.

Jeg reiser videre. Sammen med de som elsker meg.

Og hvorfor er ærlighet så viktig for meg. Jo, som mamma til 4 barn vil jeg at de også skal lære seg at det faktisk finnes ondskapsfulle mennesker her i verden, som lyver og bedrar, men de samles ikke på. Kjærlighet og godhet er viktigst.

Og jeg prøver å vise dem, at vi i familien, vi stiller opp for hverandre. Jeg backer dem, når de er lei seg for at noen uten forvarsel klikker på dem, for helt unødvendige årsaker. Og ved å stå så sterkt i min tro og min vilje, viser jeg barna noe veldig viktig.

At vi støtter hverandre, og at kjærligheten skal vinne, over alt annet.

Det gode ….det er det vi skal søke.

Kjærlighet for hverandre.

Alt annet tar vi avstand fra.

Så enkelt, så vanskelig.

Takk for at du leste!

The post Hvorfor er ærlighet så viktig for meg? appeared first on Anne Brith.

View original
 • Love
 • Save
  1 love
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...