Anne Brith

annebrith.blogg.no · Oct 3, 2018

Når trollene kommer ut i lyset


Vakre, fine dere!

Jeg har lyst til å sende dere alle en stor takk. Jeg har aldri hatt så mange flotte mennesker i kommentarfeltet som jeg har om dagen. Dere er så fantastiske! Og dere gir meg håp og energi til å kjempe videre.

Sannheten er at denne uken ble langtfra slik jeg hadde planlagt den.

På mandag fikk jeg vite hvem to av mine «hatere» var. Begge hadde vært litt «uforsiktige» på nett og lagt nokså klare spor etter seg.

Det var min kusine Hilde, som fant ut hvem det var, og da vi forsto at vi hadde navnene til begge, samt kopi av alt det stygge som var skrevet om meg, Erik og barna mine så bestemte jeg meg for å ringe dem.

Jeg trodde faktisk at jeg skulle føle meg bedre etter å ha snakket med dem begge. Begge flotte damer med meget gode utdannelser og lederstillinger. Jeg trodde at ved å ringe dem, og fortelle at det de drev på med var ulovlig. Hun ene hadde brutt åndsverkloven, og begge kan anmeldes for injurie og sjikane.

Men jeg ville ta telefonen fatt og prate.

Hva galt har jeg gjort? Hvordan har jeg kunne oppføre meg så dårlig at de hatet meg så mye? At de gikk til de skrittene de hadde gått? Hva kunne jeg be om forlatelse for? Og gjøre bedre i fremtiden?

Vet dere? Etter å ha snakket med begge satt jeg igjen med følelsen av avmakt. Maktesløshet.

Jeg var tom.

Ingenting jeg sa gikk inn. Begge så på det de hadde gjort som et positivt bidrag til allmennheten og begge rettferdiggjorde hets og sjikane.

Jeg har brukt noen dager på å fordøye det hele. Jeg har grått mye. Tross for at jeg har vært i mange møter, og skrevet mange avtaler, og jobbet, så har tårene ikke vært langt unna. Jeg kunne stå på kvelden og pusse tennene, og jeg bare knakk sammen.

Hulkende på badet.

Hvorfor?

Jeg lærte noe viktig. Uansett hva jeg gjør, vil det være mennesker som prøver å gjøre livet mitt surt. Jeg leste i en bok hvor en psykolog hadde lest uttalelser fra kriminelle i USA, altså noen av USA´s største fiender som døde, de hadde alle en ting felles: de rettferdiggjorde alt de hadde gjort i livet. De så på seg selv som gode mennesker.

En visdom å ta med seg.

Mennesker vil alltid rettferdiggjøre all ondskap. Uansett hva det er.

Det triste er, vi vil aldri kunne bekjempe ondskapen. Vi kan bare håpe at samvittigheten og det gode i oss andre vil overvinne alt hatet.

Jeg er fremdeles tom. Jeg gråter mye. Jeg er et følsomt menneske, og ja, dette går innpå meg. Men om dagen får jeg mye styrke i gruppen på facebook 100 dager prosjektet. Vi er en fin gjeng på 1000 stykker som prøver å gjøre dagene våre lettere. Om 7 dager tar vi inn nye medlemmer. Så er du en positiv person som vil jobbe med egne mål, så kom deg inn i gruppen

Og dere, som heier i kommetarfeltet og på snap. Herregud dere er herlige. Jeg elsker dere! Og jeg håper dere henger på, i all evighet!

Klemmer!

The post Når trollene kommer ut i lyset appeared first on Anne Brith.

View original
 • Love
 • Save
  1 save
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...