atelier prins

atelierprins.blogspot.com · May 19, 2017

Brouage 2017


En als je dan toch in Nantes bent, waar jullie vast al heel veel foto's van hebben gezien, dan is de weg naar Brouage, waar Patchwork France eens in de 2 jaar een grote expositie organiseert, gewoon 200 km naar beneden!
De weg er naar toe was vol herinneringen aan kampeervakanties uit lang vervlogen tijden, maar in Le Brouage waren wij nooit geweest.
Een klein dorp met een enorme fortificatie, allerlei gebouwen en ommuringen, ter bescherming tegen de zee?? of tegen de vijand??
Twee gebouwen hingen vol met prachtige quilts! Ik laat wat foto's zien en details van de quilts. Jammer genoeg heb ik geen namen van de maaksters, maar allemaal quiltsters van hoge klasse!Bij deze quilt dacht ik 'leuk toch al die vierkantjes'.. tot er een lichtje ging branden.. Zo'n middenstuk met vierkantjes ligt hier ook nog ergens te wachten.. Het is de Antieke van Guute
Maar deze was af en hing prachtig te wezen in de oude Tonnellerie!

Deze ringen kwamen mij ook bekend voor, in heel andere kleuren heb ik ze vaker gezien. Heel verleidelijk om niet meteen te verzinnen welke stoffen ik zou gebruiken om ze te maken..
Een lone star, met meer dan gewone interesse bekeken, ik ben met sterren bezig en benieuwd hoe anderen de kleuren gebruiken.. zo dus!!

En hier dacht ik gelijk aan Marcha, die met een vriendschapsquilt bezig is, waar iedereen zijn naam op schrijft , ook van deze blokken..


Een van de redenen om naar Le Brouage te rijden was deze quilt... gemaakt door vriendin Will Vidinic en met banen van het meest prachtige Pruisische blauw dat je je maar kan voorstellen!

Zo mooi en toch ook zo eenvoudig, de stoffen doen hun werk en Will heeft ze op sublieme wijze bij elkaar gezocht!
We hebben genoten van de quilts, het dorp, de zon, alles!!
De expositie is tot en met 11 juni 2017

View original
 • Love
 • Save
  2 loves 1 comment
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...