By José Chan

byjosechan.com · Feb 8, 2017

Boekreview: Capture Your Style – Aimee Song

Dit boek zie ik zó vaak voorbij komen dat deze per se op mijn lijstje moest van fotografieboeken die ik zou reviewen. In deze post dus de review én je kan een exemplaar winnen!

Ik zie Capture Your Style altijd in alle flatlays op Instagram en in kasten op Pinterest, dus fotogeniek is het boek zelf in ieder geval wel. Het boek is geschreven door Aimee Song, een aziatische blogger en Instagrammer met inmiddels meer dan 4.3 miljoen volgers op Instagram. Ze verdient dat aantal volgers ook wel door alle leuke content die ze maakt, dus benieuwd naar het boek was ik zeker wel.

Waar gaat het boek over?

Dit boek gaat over alle ins en outs, do’s en don’ts voor Instagram. Aimee legt in het boek uit hoe ze al haar Instagram foto’s bedenkt, outfits plant, foto’s maakt, bewerkt en post. Het zou net zo goed ‘Instagram: van A tot Z’ kunnen heten, want het is echt het meest complete boek ooit over Instagram. Alles wat je moet weten over het maken van foto’s, bewerken, hashtags, taggen, flatlays, arm swag, OOTD’s staat erin. Gezien het Capture Your Style heet is er een hoofdstuk dat gefocust is op stijlvolle outfits en foto’s, maar Aimee geeft ook veel algemene Instagram-tips.

Quote: “Like every moment on Insta, your goal here is to tell an inspired, authentic story. Imagine the outfit as the main character and display its role in your daily life.”

Wat vind ik ervan?

Ik had me eerlijk gezegd niet ingelezen toen ik het boek kocht, dus ik had verwacht dat het meer zou gaan over Aimee zelf. Toen ik het boek begon te lezen, was ik dus ook een klein beetje teleurgesteld, puur omdat ik een andere verwachting had. Ik dacht aan een boek zoals Anna Nooshin’s ‘On Top’ waar ze persoonlijke verhalen vertelt en tips deelt. Dit boek gaat daarentegen echt puur over Instagram. Aimee vertelt wel wat verhalen over de momenten en reizen waar ze foto’s heeft gemaakt, maar persoonlijker dan dat wordt het niet.

Als je alles wilt weten over hoe je een mooi Instagram-feed kunt krijgen, is dit zeker een leuk boek. Aimee legt heel helder en compleet uit hoe ze op een idee voor een Instagram-foto komt en hoe ze het uitvoert. Hoewel ik zelf heel veel met Instagram bezig ben, waren er toch een heleboel dingen nieuw voor mij. Ik had er bijvoorbeeld nooit bij stil gestaan dat Instagrammers vooraf aan een vakantie al outfits hebben gecoördineerd, puur op basis van de locatie waar ze heen gaan en de foto’s die ze er gaan maken. Als ik de mooie foto’s in het boek zie, denk ik toch dat ik vooraf aan een reis me beter ga oriënteren voortaan. Dan kan ik ook de kleuren van mijn outfits afstemmen op de kleuren van de locatie, hahah. Al zou ik zelf niet zo snel zomaar een dure galajurk meenemen op vakantie voor een foto, maar als je die likes en follows wilt.. tja..

Aanrader?

Dit boek is zeker een aanrader voor iedereen die zich bezig houdt met Instagram. Of je nou al veel bezig bent ermee en al een persoonlijke ‘brand’ hebt neergezet, of dat je net begint, dit boek zal jou zeker verder helpen en inspireren. Het is ook zeker een leuk boek om cadeau te geven aan een vriendin!

Het boek kan je onder andere hier bij Bol.com kopen:
Capture Your Style, paperback, €13,49

Winnen! (Winactie gesloten!)

Ik ga net als bij de vorige boekreview mijn exemplaar weggeven omdat ik het heb uitgelezen, de dingen die ik heb geleerd heb onthouden, en er nu liever iemand anders mee blij maak. Ik ben heel voorzichtig met het boek omgegaan en het ziet er dus nog steeds uit als nieuw. Wat moet je doen om te kunnen winnen?

 1. Volg mij op Bloglovin’. (Als je geen Bloglovin’ hebt, mag je ook mijn Facebook pagina liken.)
 2. Love en Save deze post op Bloglovin’ (of like deze post op mijn Facebook pagina).
 3. Laat even hieronder weten waarom je het boek zou willen winnen (mag ook voor iemand anders). Vul je e-mailadres in zodat ik je kan mailen.

Ik kies volgende week (woensdag 15 februari 2017) een winnaar uit! De winnaar krijgt een mailtje van mij.

Mocht je nog suggesties hebben voor een fotografieboek waar je een review over wilt lezen, let me know!

The post Boekreview: Capture Your Style – Aimee Song appeared first on By José Chan.

View original
 • Love
 • Save
  26 loves 10 saves 2 comments
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...