coosje

coosje-blog.com · Jan 16, 2014

Scandinavisch wonen


Interieurtrend: Scandinavisch wonen Scandinavisch wonen is de trend van dit moment. Vrouwelijk, open-minded en ideaal als je fan bent van minimalistische lijnen en een rustieke uitstraling. Zelf het Scandinavische wonen ervaren? Ik vertel je graag hoe je zelf het ultieme Scandinavische gevoel in je interieur creëert. Bij deze trend staat flexibel wonen centraal. Jij bepaalt de functie en de indeling van de kamers zelf. Klinkt vaag, maar betekent eigenlijk dat bijvoorbeeld de woonkamer ook kan dienen als werkruimte of speelplek voor de kinderen. Na de feestdagen is het allemaal hard gegaan, dus kijk eens of je met kortingen van bol.com je voordeel kan slaan. Wees vooral open minded en zonder al te veel regels.

Kleurgebruik
De kleuren in een Scandinavisch interieur zijn veelal licht met wit en zwart als hoofdkleur. Daarnaast zien we veel grijs (van licht tot donker) en pasteltinten als zalmroze en lichtgeel en mint groen. De Bang Bang Copenhagen kussens passen bijvoorbeeld ook perfect in een Scandinavische inrichting. Ze zijn helemaal van nu qua vormgeving en kleurgebruik (Radiant Orchid paars is de Pantone kleur van dit jaar).

Vintage Producten met een verhaal staan centraal bij de Scandinavische trend. Kies voor mooie vintage items of ga zelf aan de gang. Goedkope stoelen, kastjes en bedden vind je bij de kringloopwinkel die je vervolgens kunt opknappen en helemaal kunt eigen maken. Een nieuwe stof of een likje verf doet vaak wonderen.foto's via my scandinavian homeView original
  • Love
  • Save
    Forgot Password?
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...