Tips på en lyckad trädgårdsfest


Ostbricka

Här kommer mer från min födelsedag och bilder som kan ge lite inspiration och tips på plockmat.

Jag bestämde ju i sista sekund att jag skulle ha en liten fest och förra året körde jag en hejdundrande buffé (kolla äldre inlägg så får du se) men i år varken hann jag eller hade lust med nåt storslaget.

Jag bestämde mig för lite tilltugg, skumpa och öl.

Vädret var väldigt svajigt men dagen innan så bokade jag några ståbord från en uthyrningsfirma som jag brukar boka porslin, is osv från.

Osttårta är alltid en hit. Ta dina favoritostar och stapla på varandra och toppa med lite rostade valnötter och ungsbakade vindruvor.

Både snyggt och gott.

Lite plockmat

Vi bakade ett gäng ”cheddar chives biscuits”. Så goda och mättande.

En skottkärra full med is och skumpa

Ett bra partytrick är att fylla ett stort otippat kärl med ofantligt mycket is och trycka ner all dricka i det på kylning.

Jag använder alltid vår skottkärra det ser väldigt härligt ut och bodde jag i lägenhet skulle jag använda typ badkaret.

Is beställer jag från party uthyrningsstället dagen innan och den levereras i frigolitlådor som håller minst 24 timmar.

Oliver och massa annat gott som passar till en trädgårdsfest

Oliver och choklad är också alltid en hit. På oliverna ringlar jag lite olivolja, citronsaft, färsk timjan, några droppar vinäger och riven citronzest.

Parmesansnurror

Vi bakade även ett gäng parmesansnurror på smördeg och även dessa är väldigt bra att ha som plockmat.’

Yaz och Carola

Min dotter Yasmine hjälpte mig med förberedelserna. Hon är duktig på uppläggningar och att placera och duka fram i nivåer så det ser vackert ut.

Dukningen är allt.

Tycker att Carola och Yaz ser ut som syskon på denna bild.

54? Ursäkta

Jag kan känna att ska man komma med heliumballonger så är det viktigt att det blir i rätt ordning. Det kan skapa en skitdålig stämning om det blir fel.

Jag och fina Tessan

Detta är min fina skönsjungande vän Tessan och hon var så gullig och sjöng så vackert senare på kvällen när vi flyttade in festen pga regn.

Sebastian Fritze på besök från Los Angeles, Yaz och hennes ena gudfar Jonas

Killen till vänster är en väldigt nära vän till familjen som bor i LA och när Yasmine flyttade dit med sin pojkvän för några år sen så bodde dom hos Sebbe tills dom hade hittat lägenhet.

Han umgicks även med min äldsta dotter Hayat när hon bodde i Los Angeles och jag är så glad att mina döttrar har haft en storebror som dom har kunnat vända sig till och hänga med när dom bor så långt bort.

När Henrik var pappaledig med Amina så åkte vi till Los Angeles och bodde på Venice beach i en månad. Under den tiden bodde min äldsta dotter Hayat i LA ganska nära Venice på en plats som heter Marina Del Rey.

Under vår månad där tog Jonas (längst till höger) med sig Yasmine (som står i mitten) och åkte även dom till LA och dom bodde med oss på Venice.

Till slut bodde även Hayat med oss där för det var roligare att bo med familjen på Venice än med 2 rumskamrater i Marina.

Den månaden hängde vi alla med Sebbe varje dag (som också bor nära både Venice och Marina).

Sebbe sjunger i ett band som heter Grizfolk och dom är sjukt stora i USA och har uppträtt på tv program som Conan O Brien och David Letterman.

Kolla in deras musik på Spotify. Mina favoriter är ”The Struggle” och ”Spoonful”.

Alla står och lyssnar när begåvade Gustaf sjunger

Här står alla och lyssnar på en kille ni nog snart kommer få se en del av på tv i höst som heter Gustaf. Han sjunger som en ängel.

Jag brukar hyra in en pianist till mina trädgårdsfester och det gör allt. Stämningen blir på topp direkt.

Han jag alltid hyr in är dessutom ett litet geni. Vill ni ha hans kontakt så skicka ett meddelande. Ni kommer tacka mig.

Yasmines andra gudfar Tarik och min vän Maria Groop Russel

Detta är Yasmines andra gudfar Tarik Saleh och bredvid honom är min coola kompis Maria.

Tarik är regissör och har bland annat regisserat ”West world” men även gjort en massa egna filmer som The Nile Hilton mm. Jag skryter alltid om honom så fort jag får chansen för jag är så sjukt stolt över honom.

Tarik är också den som för 17 år sen tog in mig på SVT.

Då för 17 år sen var Maria typ min högsta chef och jag älskade henne direkt.

Nu har hon precis slutat på SVT och är VD på Dramaten. Obror av henne att dra (tycker att hon ska vara kvar på SVT så länge jag är kvar, en ego-grej.Jag unnar liksom ingen annan verksamhet att ha henne som chef hon är nämligen bäst).

Tessan, hennes man Janne och Henriks way back homegirl Marina Kereklidou

Här är Marina som jag lärt känna genom Henrik, dom är gamla Beckmans homies och hon är den snyggaste och mest irriterande kreativa genikvinna man någonsin mött.

Ståborden är btw inhyrda för festen och tallrikarna, glasen och den lilla klämman med ringen som sitter på varje tallrik. Det är en världsbäst konstruktion som gör att man kan sätta sitt glas på tallriken och ha en hand fri att trycka i sig mat med.

Hur bra?

Min fina vän Gunilla Von Platen och bästa Åsa Tällgard

Detta är min kick ass syster Gunilla Von Platen och underbara Åsa Tällgard.

Gunilla är mega-entreprenör och generell boss lady deluxe och Åsa är modefotograf och en massa omslag för internationella Elle osv.

Jag försöker alltid få henne att ta en massa bilder när jag har mina trädgårdsfester för att sen lägga ut och låtsas att det är jag som tagit dom.

För att sammanfatta en bra trädgårdsfest så ger jag dig min lista här:

 • Ha plockmat som är god och mättande och enkel att fixa i ordning
 • Hyr porslin och köp Ikeas fula champagneglas och stoppa dom tillbaka i kartongen och förvara i skåp eller liknande till nästa stora tillställning.
 • (Det är skönt att ha glas om man kan hantera om dom går sönder)
 • Hyr in ståbord med vita dukar så folk kan ställa ner en tallrik eller luta sig mot
 • Köp mer is än du tror att du kommer behöva
 • Hyr in en pianist som tar med elpiano, högtalare och mikrofon. Det låter dyrt men det är det inte (inte värsta i alla fall)
 • Plocka eller köp vackra blommor och sätt i vaser lite här och där, det gör allt. Jag brukar hålla mig till en färg i olika nyanser och denna gång blev det lila
 • Bjud in vänner som du känner dig bekväm med och som ger dig bra energi.
 • Sist men inte minst , ha en plan B för dåligt väder och förbered några få som hjälper dig att snabbt flytta in allt om det skulle behövas.

Stort lycka till och nästa inlägg kommer att bli från min födelsedagsfest när den flyttade in.

Min blogg verkar oavkortat handla om en enda fest, lite fattigt kanske?

Jag tänker att det kanske kan ge lite inspo men i själva verket kanske det bara skapar en massa irritation. Man vet ju dom som alltid vid alla middagar ska berätta samma anekdot eller rolig historia och man vill liksom till slut slå dom på käften.

Har jag blivit en sån? Förlåt i förväg och jag svär walla boslibo att nästa inlägg blir det sista om min jäkla trädgårdsfest.

Ni måste ju liksom få se dessertbordet. Den definierar liksom vem jag är (fast jag verkligen inte bakade en enda grej men ändå).

Ha det bäst, kram Doreen

NETSTYLES UTVALDA SHOPPINGTIPS! (INNEHÅLLER AFFILIATE-LÄNKAR)

PR Home 1299 kr
Voluspa 249 kr
Hillerstorp 4519 kr
Ellos 99 kr
Jotex 349 kr
Gucci 2610 kr
Jakobsdals 5995 kr
Jofama 1900 kr
Lene Bjerre 449 kr
Ellos Home 300 kr
Ethimo 10900 kr
Brafab 1999 kr
 • Love
 • Save
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...