Lovemarks: tendència en comunicació corporativa


El marketing que funciona ara és el que comunica emocions i no el que es limita a vendre




La gent vol que li expliquin històries. Ja no s’hi val amb invertir una autèntica morterada en campanyes d’spots que es limiten a llençar missatges com ara “compra el meu producte” o “contracta els meus serveis” o, pitjor encara, “vota Partit Lila”. Ja ningú es creu que quan condueixi un cotxe es converteixi en un James Bond, que sigui més seriós i cavaller per contractar una companyia o que els seus problemes s’esfumin quan determinat polític pugi al poder. Ara la gent necessita que li expliquin històries, que li transmetin una emoció i que li donin motius reals per canviar el seu comportament. Un exemple de tot plegat és la campanya que va llençar fa uns mesos l’ONG britànica Friends of the Eart. Volien conscienciar la població de la importància de reciclar. Enlloc de llençar missatges catastrofistes o imperatius es van decantar per una cosa més “de bon rotllo” i, això sí, que arribés directament a les emocions de la ciutadania:




Només tiraran endavant els negocis que aconsegueixin connectar amb el seu públic. És molt important entendre quin és el teu públic potencial, com és i què necessita. A partir d’aquí podràs crear una estratègia que solucioni un determinat problema. Això t’aproparà a la teva audiència de forma emotiva. Per aconseguir-ho és molt efectiu el branded content. Jo l’entenc com el contingut corporatiu que transmet els valors que una entitat vol comunicar al seu públic potencial. Òbviament, aquests valors han d’anar molt més enllà de voler, simplement, vendre o de diferenciar-se per ser el més barat. En aquest sentit, la firma catalana MANGO va llençar una sèrie per a facilitar al seu públic potencial la decisió de què posar-se per cada ocasió. Van estudiar la seva audiència i van crear personatges prototipus que vivien situacions en què el target de MANGO s’hi podia identificar. La roba que duien aquests personatges era a les botigues d’aquesta firma catalana. El resultat és la sèrie “What should I wear by Mango”, amb clares influències de “Sex and the city”. Què et sembla?



Les xarxes socials s’han convertit en potentíssims canals de comunicació. I tan sols hem vist el començament, perquè és un fenomen tan nou que em penso que encara no hem aprofitat ni una ínfima part de tota la força que tenen. De fet, fa temps que jo les anomeno “plataformes de nova comunicació” perquè, per mi, serveixen justament per això: per comunicar, igual que la TV, la ràdio o la premsa. Els dos exemples que he posat han tingut el seu punt fort a les xarxes socials. Això sí, per mi és essencial entendre la naturalesa d’aquests nous canals de comunicació i tenir clar que la publicitat tradicional no hi té cabuda. Gràcies a les plataformes de nova comunicació podem interactuar de tu a tu amb el nostre públic potencial i establir vincles humans amb ell. Alhora, aquesta és també una molt bona forma de conèixer quines sensacions necessitarem comunicar a la nostra propera campanya de nou marketing.

Has viscut alguna experiència emocional amb alguna marca, negoci o institució?
Creus que el branded content i el Marketing de Continguts acabaran definitivament amb la publicitat tradicional?






Subscriu-te a “El Llautó” Enter your email address:

Posts relacionats
(ESPAÑOL): "El marketing que funciona ahora es el que comunica emociones y no el que se limita a vender"

Abreviatures imprescindibles a Twitter


Canvien el seu nom a la samarreta pel seu usuari de Twitter

Editen un còmic de zombis per explicar què cal fer en cas d’emergència nacional
La publicitat a Facebook no és ni efectiva ni rendible




Manual d’instruccions de Twitter pels polítics catalans


Com impactar amb una FanPage de Facebook

Neix la xarxa social per establir relacions de compravenda a Internet

  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...