ELISABETH HEIER

Elisabethheier.no · May 3, 2015

FØR OG ETTER//STUE

En stor hage og et hus med masse potensiale lokket oss ut av byen for to år siden, og når man har bodd en stund er det lett å glemme hvordan det faktisk så ut her før vi startet renoveringen. Spesielt når vi (jeg) er langt avgårde på neste prosjekt i tankene i stedet for å stoppe opp og nyte det vi har gjort til nå. Jeg tror ikke jeg har vist dere før-bilder på bloggen, så her kommer det noen til inspirasjon for hva som er mulig å gjøre med et utganspunkt som vi hadde.

Jeg likte takhøyden i stuen, de store vinduene ut i hagen og følelsen av naturen som kom rett inn. En gammel peis, panel i tak og på vegger og gulnet parkett kunne vi lett gjøre noe med. Men før vi kom så langt måtte både el-anlegget oppgraderes og ytterveggene etterisoleres. Kjedelig men helt nøvendig. For interiøret ønsket jeg renere linjer, åpne og lyse rom. og at vi virkelig skulle ha glede av den store hagen – også innendørs. (Å skape mer sammenheng mellom ute og inne jobber vi fortsatt med i form av terrasse- og hageprosjekter.) Innenfra kunne vi ved å sette inn et vindu til i stuen på venstre side av peisen få enda litt mer lys inn. Samtidig planla jeg en peis som ville ta mye mindre gulvplass enn den gamle, med et enlere og mer moderne uttrykk.

Pipeløpet var bygget i teglstein, og vi kunne ikke uten videre sette inn en peisinnsats i denne. Alternativet var da å enten bygge peisen utenpå det gamle pipeløpet (og ta enda mer gulvplass) eller rive hele den gamle pipen og sette inn en stålpipe i stedet. Det ble stålpipe og sjauing av teglstein. Praktisk at det var tatt hull til vinduet til venstre og alt kunne kastes på henger rett utenfor : )

Jeg ønsket også så få lister som mulig, og siden vi kledde igjen veggene med gips droppet vi lister rundt vinduer og opp mot tak. Mot gulvet har vi enkel list. Veggene er sparklet og malt (nsc s0500, Lady Pure Color), og i stedet for å bytte gulvet i første omgang malte vi parketten som lå her med Trestjerners Gulvmaling i samme fargekode som veggene. Gulvlistene bestilte vi malt fra fabrikk i nsc s0500.

Sittebenken langs vinduet kom på plass etter å ha bodd her en stund. Den rommer leker, og jeg kan love dere at det er langt fra så ryddig her hele tiden. Men det er praktisk å kunne rydde alt inn i skapene igjen når leken er over. Du kan lese mer om hvordan den er bygget her, og for et deilig sted dette har blitt både to- og firbente. For å markere sonen enda bedre planlegger jeg etter hvert et gulvteppe og et lite bord i sammenheng med sittebenken. Foreløpig er det et hav av plass til å leke på.

foto © elisabeth heier

Vi holder fortsatt på å gjøre ferdig det vi begynte på for to år siden, når vi gikk til anskaffelse av et gammelt hus visste vi at det ville ta tid. Fordelen er at mye kan gjøres etter at man har flyttet inn, og at noen avgjørelser kan man vente med å ta til en har bodd seg inn en stund. Et langtidsprosjekt, men et fint et å holde på med : )

God søndag!

Can you belive this was our living room before we started to renovate the house? So much has happend since then, and now that we´ve been living here for almost two years its fun to look back and actually be quite pleased with what we have accomplished.

Innlegget FØR OG ETTER//STUE dukket først opp på ELISABETH HEIER.

View original
  • Love
  • Save
    2 loves 13 saves
    Forgot Password?
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...