PROSJEKT // TERRASSE

Nå er det virkelig på tide jeg deler noen bilder fra prosjektet vi startet på i fjor sommer, terrassen. Huset er bygget på 60-tallet med et tilbygg fra 80-tallet der løsningene er både utfordrende og spennende å jobbe videre med. Den lille terrassen som var bygget ut fra tilbygget var moden for utskiftning og samtidig benyttet vi sjansen til å både få tatt ned overbygget og lage en større uteplass. På før-bildet under ser dere hvordan overbygget lager en takvinkel som ikke harmonerer med de andre takene – samtidig som den tok mye av lyset inn i huset. Og jeg lover å vise dere flere bilder av huset utenfra etter hvert, når vi har fått ryddet opp mer i det som gjøres ute i hagen akkurat nå. Det er jo slikt som er spennende å se, hvor mye noen «små» grep kan gjøre med et hus en kanskje i utgangspunktet regner som et håpløst prosjekt.

Det viktigste for meg da jeg planla terrassen var at den skulle være en forlengelse av rommet innenfor, og den skulle ha bedre kontakt med hagen og terrenget rundt. Løsningen ble å dele den i forskjellige nivåer, noe som også gir naturlige soneinndelinger. Spiseplass, plass for solsenger og et område for lavere stoler og sittebenker. Det høyeste området hvor spisebordet er plassert har fått rekkverk som skal males hvitt etter hvert, mens resten er ikke høyere opp fra bakken enn at det går fint uten.

I fjor sommer malte vi også hus og grunnmur (for en forskjell!) og satte igang med å fjerne høye trær og kratt fra tomten. Noe får selvfølgelig stå igjen, mens blant annet steinhellene foran terrassen skal byttes ut med noen enklere etter hvert. Det er fortsatt mye å ta tak i med andre ord, men å starte med terrassen da vi først skulle sette i gang ute var lurt. For når alt det andre skal gjøres i hagen har vi en herlig uteplass som er ferdig.

Betongbenkene er nyeste tilskudd her ute, og fungerer både som sittebenk og plass for planter. De holder også godt på varmen utover kvelden når solen har stått på hele dagen.

Trinnene fra terrassen og opp i stuen er like brede som skyvedøren og fungerer som ekstra sitteplasser. Trinnet som går ned i hagen er trukket inn i terrassen for å understreke de rene linjene. Mens vi på forsiden av huset har bygget en trapp i lerk, ble dette området litt for stort til at vi kunne bruke det fine men kostbare treslaget. Materialet som er brukt er vanlig impregenert terrassebord i dimensjon 28 x 95mm, og foreløpig har jeg tenkt å la det stå ubehandlet slik at det blekner og får en fin grålig patina.

foto © elisabeth heier

Spisebord – benbukker fra Ikea, bordplate av plank // Stoler til spisebord – Ikea // Parasoll – Ikea // Betongbenker – laget på mål av Oslo Betonginteriør // Loungestoler og lite bord – Ikea // Sitteputer, avlang grå pute og håndkle – Tine K Home // Solsenger og madrass – Ikea // Potter – Tine K Home, Ikea og Maxbo

Nå håper jeg ferien som starter snart for min del byr på mer stabilt vær enn vi har hatt hittil, jeg skal nemlig både gi solsengene noen strøk maling og male ferdig grunnmuren på baksiden av huset. Men først, et par uker med helt fri : )

/Elisabeth

Finally some pictures from our new terrace on the blog. What I like most about how I designed it is the connection to the surrounding garden and the different levels that divides the tarrace into different areas in a natural way. Now we only need to see the sun a bit more to enjoy it!

Innlegget PROSJEKT // TERRASSE dukket først opp på ELISABETH HEIER.

  • Love
  • Save
    5 loves 15 saves
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...