Elsa Billgren

elsa.elle.se · Oct 27, 2014

10 DIY gift rapping ideas for christmas.

Okej nu gör vi det bara! Kastar oss in i julförberedelserna, drömmer om vita singlande flingor och fladdriga levande ljus. Jag har aldrig längtat efter jul som jag gör i år. Både ny lägenhet och massa valpar. Så julklappar blir det nog dåligt med. Vi kommer lägga allt krut på sånt vi faktiskt behöver och önska oss fina saker till vårt hem. Även om det är ett tag kvar tycker jag att vi börjar redan nu med inspiration. Här går vi igenom olika sätt att slå in paketen, sen blir det pyssel hemma, presentförslag och receptfrossa!
Välj ett av dessa varianterna, köp det du behöver i hobbyaffären och slå in alla paketen på samma gång! Då blir de enhetliga och istället för en stressig stund kan det bli riktigt mysigt! Då kör vi.

Förresten. Varje bild är länkad till sin källa på Pinterest, om den är dålig går det att luska ut genom att kika på min jul-mapp och göra lite extra detektivarbete.

Påsen


Många mindre paket ligger fint i en påse! Detta är världens smartaste sätt att slå in eftersom det går snabbt och ingen sax tejp behövs. Printa ut lite fina etiketter innan, trä igenom band och skriv paketets mottagare där! Påsar och snören hittar man i pappers eller hobbyaffären. Färdiga etiketter brukar jag hitta genom att söka på printable stickers etc på Pinterest.

Polkagrisen


Ett torftigt paket glöms snabbt bort om inslagningen innehåller godis. Håll pappret och snöret basic så sticker polkagrisen ut och blir ett fint blickfång!

Konfetti


Konfetti livar upp allt! Slå in i vanligt brunt papper, spraya på spraylim och strössla med hemmagjort eller köpt glitter så har du gjort ditt eget papper! En variant är att köpa klisterpapper och strössla konfettin på den klistriga sidan och sen slå in en liten låda i pappret som man sen lägger presenten i.

Cut outs


Använd dubbla papper i din inslagning och skär försiktigt ut halva hjärtan som du viker över! Funkar också med stjärnor eller vanliga rundlar om man vill att det ska gå fort!

Julkulan


En ensam liten julgranskula med en bokstav skriven på kan räcka för att paketet ska kännas personligt! Små kulor hittas billigt i högar på Myrorna och Stadsmissionen runt jul, speciellt dagarna efter till nästa år!

Klädnypan


Svart, brunt och guldglitter är ju himla fint ihop. Den här enkla men festliga inslagningen gjorde jag för ett tag sedan. Då blev det så här. Prickarna brukar jag göra genom att doppa suddet på en blyertspenna i färg och pricka med.

Tidningspapper


En annan inslagning jag gjort nyligen är den här. Gammalt tidningspapper, brunt snöre och en kvist från trädgården. Till jul vore det fint med en gran eller enkvist, eller vad som nu finns kvar då.

Rosetten


För den pyssliga finns det ju mängder av varianter, men den här rosetten tyckte jag var precis lagom. Klipp ut ett gäng i olika färger, samma, eller varför inte i metallicpapper? Vik ihop de små rosetterna och använd istället för snöre på dina paket under granen!

Svart snöre


Brunt pappaer, svart snöre. Svårare än så behöver det inte vara. Doppa suddet på en blyertspenna i färg och gör några utspridda svarta prickar, köp klassiska etiketter och paketen är klara.

Griffelpapper


Sist ut är griffeltavelpaketen! Är man bra på att teckna är ju detta ultimat! Köp svart, matt papper, vit penna och gå loss med juliga motiv och texter! Inget snöre behövs!

Själv ska jag nog göra den första varianten. Vilken tyckte ni var finast? <3


10 ideas on how to gift wrap your christmas gifts!

View original
 • Love
 • Save
  235 loves 31 saves
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...