Elsa Billgren

elsa.elle.se · Jul 7, 2017

Inredning on my mind

Tankarna kring husets inredning går ju varma om man säger så. Så fort Lynn sover öppnar jag datorn, kollar igenom mina mappar, skriver listor, planerar loppisrundor och möblerar om med de få grejerna vi redan har. Listan på vad som behöver fixas här i huset är redan lång såklart. Men för att orka med tankar om att måla om alla fönster, rusta upp ladan och renovera ett kök plus badrum så är det rätt skönt att drömma sig bort till när det sista piffet görs. Det där som är lönen för mödan. Fast ett 100 år gammalt hus blir ju aldrig klart såklart, hehe. Här är iallafall några grejer som jag tänkt på och ska köpa på loppis när jag hittar. Att ha en lista med grejer man behöver när man går på loppis är faktiskt en bra idé. Så kommer man hem med sånt man har använding av, och inte en sjunde fin ljusstake att ställa i skåpet. Det är iofs också okej. Allt som sker på loppis är okej! Kör ba!

Jag vill ha ett fint skåp till vårt sovrum. Eftersom det varit en matsal innan så finns det inga garderober, och någonstans måste vi ju ha våra kläder. Ett lägre skåp, eller en byrå, där man kan ha vår vita spegel över är drömmen. Vår nya säng kommer nämligen ha förvaring i sig, så där får man ju plats med lite extra.

Runda naturmattor till gästrummen. Det är något visst med sovrum med snedtak och runda mattor. Fattar inte varför jag tycker det egentligen, men det klingar rätt i mitt huvud. Kanske något med geometrin? Om jag inte hittar detta på loppis tror jag det finns på Granit. Japp, här hittade jag fina i bra mått!

Vi har inte en endaste kruka! Det går ju inte för sig. Här ska det planteras och fixas, samt inredas i punschverandan. Med massa krukor! Förhoppningsvis hittar jag en hel bunt på någon loppis. Det brukar vara billigare att köpa 20 än en enstaka i taget.

Jag vet inte hur det är med elen i vårt sovrum. I taket alltså. De förra ägarna hade bara en levande ljuskrona där och jag funderar på om det ens behövs en taklampa? Vi tänkte ha läslampor, och det är ett väldigt ljust rum. Mest av allt orkar jag inte ta in en elektriker och kolla eftersom all el är rätt ny. Så jag tänker att man kanske kan göra sin egen ”lampa”? Typ massa härligt skirt tyg virat runt ett gammalt lampskelett? Vi har en fin takrosett i sovrummet så det skulle vara fint att framhäva den med något, och faktiskt ta ut svängarna i storlek eftersom det inte behöver vara någon riktig lampa i om ni förstår? Det kanske får bli mitt och Andreas kreativa projekt när hon kommer hit.

Cyklar! Vi måste köpa cyklar såklart, vi är ju ändå på cykelön nummer ett. Med en gullig stol till Lynn på pakethållaren såklart.

Vår hall ser nästan exakt ut så här. (förutom att vi har en grå gammal tapet över pärlsponten. Så jag funderar på att låta hallen vara rätt tom och enkel, och den gråmålade trappan få stå för sig själv. Men kanske ska man tapetsera över pärlsponten, då syns den ju ännu mer? Kanske samma tapet i punschverandan som här? Hmm. Tål att tänkas på. Iallafall så vill jag ha en vacker gammal trasmatta här. Toppengrej att leta efter på loppis ju.

Nästa års stora projekt blir att renovera badrummet. Vi har ju avlopp och trekammarbrunn. Men badrummet är helt fel gjort och vatten rinner inte mot brunnen utan åt andra hållet. Så i dagsläget står en gammal duschkabin där på platsmattorna. Det finns inte hellt vattentoalett i dagsläget, utan en separett. Och även om det funkar okej är ju drömmen ett riktigt härligt badrum. Vi känner några som har startat byggbolag här och som renoverar i gammal stil. Så det blir att kalla in dem, ta offert och sen jämföra med några andra som vi fått rekommenderade. Man måste vara ute i god tid när det kommer till hantverkare här på Gotland, för de bokas upp år i förväg. Men kanske att man kan få dem att kika på rummet och rören i år och sen planera till nästa år? Allt är ju en kostnadsfråga också såklart.

I vardagsrummet skulle jag vilja ha en vacker gammal lampa i taket, gärna en kristallkrona eller något liknande. Fransk stil som är i mjuk och tunn metall är allra finast. Kanske något jag kan fynda? Skriver upp på loppislistan iaf.

Vedkorg. En enkel grej men som verkligen ger känsla till kakelugnen. Fast å andra sidan kanske det är viktigast att vi bokar sotare som kan godkänna vår kakelugn först. Eeeh. Så mycket grejer man ska göra som man glömmer bort, inte tänker på eller missar. Fokuserar på vedkorg istället…

Okej! Vi har världens gulligaste granne här som heter Bo och som bor i en gammal omgjord mack från 30-talet precis här intill. Han skickade ett sms och frågade om vi behövde en barnsäng till Lynn och det gjorde vi! Så igår gick vi över till honom och hämtade denna gulliga 30-talare. Dock är den i någon ärtig neongulgrön färg som jag inte riktigt är kompis med. Därav de knäppa färgerna i fotografiet. Väggarna här är ju grå och inte blårosa. Jag frågade iallafall om vi fick måla om den och det var helt okej. Är detta en bra placering i vårt sovrum förresten? Jag tänker att hörnet kan bli mysigt med lampa, väggbonader, några krokar och så korgar på golvet runtomkring. Som ett barnhörn i sovrummet?
Iallafall. Vilken färg ska vi måla den i?

Fint med beige.

Eller bara enkelt vitt, så kan vintagesängkläderna och filtarna och sånt vara fokuset?

Eller svart? Jag gillar verkligen svart här. Det passar huset. Jag skulle aldrig måla något svart hemma i stan, men här känns det som att vi har utrymmet till svart.

Gråblågrön? Fast väggarna är iofs grå, än så länge. Kanske blir kaka på kaka?

Det var det! Alla bilderna är länkade till sina rätta ägare. Tack för att ni följer med min tankeresa, och den faktiska renoveringen och inredningen. Det gör det så himla mycket roligare än att sitta själv och fundera. Var inte blyga med inputs, alla idéer är välkomna såklart! Före och efter-bilder på allt som görs om utlovas självklart. ♡ Puss!

Translation: Some things I need for the house.

Spara

View original
 • Love
 • Save
  45 loves 13 saves 1 comment
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...