Flora Wiström

Tömmer hjärnan på min blogg bara

Det är söndag. Jag har legat raklång hela dagen. Johan har suttit vid datorn och jag har gått och satt mig i hans knä, vilat med ansiktet mot hans hals, behövt vara liten. Vet inte var tröttheten kommer ifrån men ibland är det väl bara så. Att den infinner sig.

Längtar tills han tar examen. Bara några veckor kvar nu. Jag blir alltid som ett barn när han är inne i sitt arbete, svartsjuk på det nästan, på att det tar hans koncentration och uppmärksamhet.

Det ska bli sommar i veckan. Tänk om man kan gå barbent? Jag ska på ett litet födelsedagsfirande i en trädgård på kristi himmelfärd och det gjorde mig vansinnigt pirrig. Ser framför mig: klänning, ett glas juicigt vin i ena handen och en vougecigg med rökpelare i andra. Klackar som borrar hål i gräsmattan.

Nu regnar det så mycket att det skvalar. Jag har sett klart Ginny & Georgia på Netflix. En serie om femtonåriga Ginny och hennes trettioåriga mamma som är nyinflyttade i en fingerad amerikansk småstad som heter Wellsbury. Jag älskar hur serien gestaltar vänskap, jag älskarrrr Sara Waisglass som spelar Max. Hela hennes familj förresten, jag tycker att de är otroliga, mamman, pappan. Även Marcus är bra. Jag tycker om hur de inte har fallit in i stereotyper i skildringen av vilka som är populära i skolan. Hur den tar upp frågor om identitet, sexualitet, självskadebeteende och tillhörighet. Det är roligt att serien flirtar med både Mean Girls och Gilmore Girls. Många saker i serien håller otroligt hög nivå, MEN så har de tvingat in en krystad ramberättelse där Georgia är på flykt från sitt förflutna och hela tiden hotas att bli avslöjad. Helt onödigt! Fånigt! Dock taggad på säsong 2.

Nu några trevliga saker vi kan fästa vår blick på. Källor via min Pinterest.

Godnatt godnatt

The post Tömmer hjärnan på min blogg bara first appeared on Flora Wiström.

  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...