Lærere og elever – venner på FB, følge på Instagram og lese hverandres blogger?


Vet ikke om du vet det, men jeg skal skrive bok. Det skal være en kort og konkret bok om sosiale medier og skolen, du veit, med ord etter ord på papir som man blar i, som har perm og innholdsfortegnelse og innhold som forhåpentligvis føles relevant for målgrupppa (altså lærere).

Kommuneforlaget ble tipset om at jeg både har vært lærer og har jobbet med sosiale medier, så da de kontaktet meg for å høre om jeg ville skrive bok, var svaret enkelt: Selvsagt vil jeg det! Sommeren brukes til å skrive de første kapitlene. Utfordrende og spennende prosess, lever litt etter Pippis “Det har jeg ikke prøvd før, så det kan jeg sikkert”.

Akkurat nå jobber jeg med en veldig interessant del, nemlig de etiske spørsmålene rundt lærere og elever som knytter kontakt i sosiale medier. Om jeg kan få spørre dere, så blir jeg veldig glad. Hva og hvor mye som blir med vet jeg foreløpig ikke, men kanskje dere til og med havner i boka (om dere vil, da. I så fall tar jeg kontakt):

- Synes du det er ok at lærere og elever er venner på Facebook?

- Er det ok at en lærer leser elevenes personlige blogger?

- Hva med Twitter-kontoer, Instagram, Google og andre plattformer, er det ok at en lærer følger elevene der? Er det ok at elevene følger læreren?

- Hva med foreldrene til elevene – er det ok at elevenes foreldre og læreren er venner på Facebook og knytter kontakter ellers?

- Er det greit at elevenes foreldre og elevene leser lærerens personlige blogg?

- Skiller Linkedin seg ut som et sted det er ok å være “connections” fordi det er et profesjonelt jobbnettverk?

- Spiller alder på elevene noen rolle for om man kan være venner/følge hverandre i sosiale medier (sett bort fra 13-årsgrensen på Facebook, Google og Instagram)?

- Hvis du er lærer: Hva gjør du, og hvordan forholder du deg til venneforespørsler og foreldre/elever som ønsker å knytte digital kontakt med deg?

- Andre ting du vil legge til eller har meninger om?

Tusen hjertelig takk for at du tar deg tid til å svare, det setter jeg enormt stor pris på. Jeg har lest Berit Skog v/lNTNUs spørreundersøkelse på forskning.no, hos Utdanningsforbundet (inkl. en interessant FB-tråd), lindso.no har flere gode bloggposter om temaet, ulike kommuners tilnærming og diverse nasjonale og internasjonale nettsider, men det gir et ekstra aspekt å få lærere og andre anno 2013 sine refleksjoner rundt temaet. Del gjerne bloggposten med andre dersom du har lyst!

Vil du følge med på Plosiv-ting videre?
Facebook
TwitterInstagramGoogle Bloglovin


Readers who viewed this page, also viewed:


  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...