gavriblock

israblockupdate.blogspot.com · Nov 4, 2013

MAANANTAI 04.11.13


MAANANTAI 04.11.13
Internetissä on jotain häikkää, useimmille uutissivuille ei pääse ollenkaan, ja ne, joihin pääsee, näyttävät päivän vanhoja uutisia. Onneksi JP:n aamulehti tuli ajoissa.
1. ISRAELIN talonrakennusministeriö ilmoitti ilmoitti sunnuntaina 1 728 asuntoyksikön markkinoinnin aloittamisesta. Koska se tapahtuu taas sopimattomasti vain pari päivää ennen USA:n ulkoministeri John Kerryn Israelin vierailua, ongelmia on odotettavissa. USA vastustaa henkeen ja vereen asuntojen rakentamista Juudean ja Samarian juutalaisasukkaille, koska USA:n virheellisen käsityksen mukaan se on laitonta. Kerry tarttui asuntojen rakennussuunnitelmiin lehdistötilaisuudessa yhdessä Egyptin ulkoministeri Nabil Fahmyn kanssa todeten: "Setlementit ovat häirinneet ihmisten arviointikykyä, ovatko ihmiset tosissaan ja olemmeko menossa oikeaan suuntaan". Hän ei yksilöinyt, keitä hän tarkoitti ihmisillä. Kerry myös sanoi olevansa tietoinen jännityksestä Temppelivuorella (Haram Al-Sharif, kuten arabit sitä nimittävät) lisäten tietävänsä, ettei se, mitä siellä tapahtuu, ole muslimiyhteisön mieleen.
Kerry saapunee Israeliin tiistaina matkustettuaan Egyptistä ensin maanantaina Riadiin tavaten siellä kunindas Abdullah II:n, ja sieltä Israeliin tiistaina. PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin hän tavannee Betlehemissä keskiviikkona. Kerry sanoo olevansa toiveikas huolimatta PLO:n vaatimuksista keskeyttää neuvottelut Tzipi Livnin tiimin kanssa, ja PA/PLO:n neuvottelijoiden eroamisvaatimusten levitessä julkisuuteen, mitkä Abbas myöhemmin kiisti. "Toivomukseni mukaan voimme edetä seuraavien kuukausien aikana, ja pyydän kaikkia ihmisiä kaikkialla pitämään mielensä avoinna, puhuen rauhan kieltä, ei vihan eikä sodan, ei jatkuvaa erimielisyyttä vaan mahdollisuuksista, mitä rauha voi tuoda kaikille", hän selitti. "Uskon etenemisen olevan mahdollista, mutta meidän tulee pysytellä rauhallisina keskittyen ja uskoen maltilliseen prosessiin, jossa vaikeita asioita voidaan käsitellä".
USA:n ulkoministeriön virkailija sanoi, että huolimatta kaikista huhuista ja eroaikeista neuvottelutiimit tapasivat kahdesti viime viikolla ja tapaavat kerran ennen Kerryn vierailua. USA:n edustaja Martin Indyck oli mukana neuvotteluissa. Virkailija totesi neuvottelutahdin kiihtyneen ja että neuvotteluissa keskitytään lopullisen tilanteen kysymyksiin Israelin ja PA:n välillä todeten, että Indyck on osallistunut useisiin niistä.
PA:n johto julkisti lauantaina lausunnon, jossa se kutsuu 1917 julkaistua Balfourin julistusta rikokseksi, mistä Englannin tulee esittää anteeksipyyntö palestiinalaisille. PA:n lausunto annettiin 02.11.2013, Balfourin julistuksen 96-vuotispäivänä. Silloinen Englannin ulkoministeri Arthur James Balfour antoi julistuksen juutalaisen kodin perustamiseksi silloiseen Syyria Palestiinaan kunnianosoituksena Baron Rothschildin tekemistä palveluksista Englannin sotaponnisteluille.
"Balfourin julistus tunnusti juutalaisen kansan oikeuden omaan kotimaahansa Israelissa", totesi pääministeri Benyamin Netanyahu sunnuntaina hallituksen kokouksen avauspuheessaan. "Ilman epäilyksiä kansainvälinen tunnustus juutalaisen kansan oikeuteen omaan valtioon omassa kotimaassaan Israelissa on tärkeä; sen kieltäminen on konfliktin juuri". Netanyahu totesi, että voidakseen saavuttaa kestävä rauha Israelin kanssa PA:n tulee tunnustaa Israelin oikeus valtioon kotimaassaan. Se tarkoittaa myös sitä, että palestiinalaisten tulee luopua paluuoikeudesta ja muista vaatimuksista Israelille lopullisen tilanteen sopimuksessa.
PA:n informaatioministeriön sunnuntaina julkistamassa lausunnossa Balfourin julistuksen 96-vuotispäivänä todetaan Saudi Gazetten mukaan, että "Palestiinan kansa maksaa hinnan suurimmasta koskaan tehdystä poliittisesta rikoksesta aikamme historiassa, ja että julkilausuma on häpeätahra inhimillisyydelle". Ministerlön mukaan "julistus aloitti sionistien etnisen puhdistuksen kotimaansa palestiinalaisista, mikä jatkuu tänä päivänä". Siinä todetaan, että "Britannian ja koko maailman tulee huomioida palestiinalaisten oikeuksien anastaminen, mikä on kohdannut Palestiinaa – sen jakaminen, hyökkäykset, alistaminen, setlementit, pidättämiset, eristysmuuri, Gazan piiritys, miljoonien palestiinalaisten asuminen ulkomailla – kaiken sen teki mahdolliseksi Balfourin julistus".
PA:n infoministeriö kirjoitti torstaina englanninkielisellä web-sivullaan, että "Balfourin juilistus toimii edelleen perustana rasistiselle diskrimisointijärjestelmälle, johon Palestiina ja palestiinalaiset on pakotettu saattaen Etelä Afrikan apartheid-politiikan häpeään". Siinä todetaan edelleen, että "lisäten vamman vääryyteen monet suurvallat edelleen tukevat Israelin harjoittamaa kristinuskon ja islamin pyhien pyhäkköjen miehitystä häpeällisesti ja karkeana loukkauksena inhimillisille oikeuksille ja demokratialle". Sanallakaan ei mainittu juutalaisten historiallisista ja uskonnollisista siteistä ja oikeuksista kotimaahansa. http://www.jpost.com/Middle-East/Housing-Ministry-to-build-1730-new-homes-over-Green-Line-330489
2. IRANIN maltillisena pidetyn presidentti Hassan Rouhanin hurmauskampanja sai jonkinasteisen lommon ylimmän kaitsijan ajatollah Ali Khamenein ladattua täyslaidallisen Israelia vastaan twiitissään sunnuntaina kutsuen Israelia laittomaksi ja isättömäksi (bastard) hallitukseksi. Hänen lausuntonsa tuli sopimattomasti vain viisi päivää ennen seuraavia P5 1 maiden neuvotteluja Iranin kanssa koskien sen ydinsuunnitelmaa. P5 1 maat ovat USA, Venäjä, Kiina, Ranska, Englati ja Saksa.
PÄÄMINISTERI Netanyahu sanoi sunnuntaina avatessaan hallituksen istunnon, että Iran vaatii edelleenkin Israelin tuhoamista avoimesti ja suorasukaisesti. "Iran pyrkii edelleen aseistautumaan ydinasein, eikä se ole muuttanut päämääräänsä eikä ideologiaansa". Hän viittasi siihen, että maanantaina on USA:n teheranin miehityksen 34-vuotispäivä, jota Iranissa vietetään "kuolema Amerikalle" päivänä. Netanyahu esitti vaatimuksen, ettei Iranin vastaisia pakotteita tule suinkaan heikentää vaan päinvastoin koventaa, sillä kovennettuijen sanktioitten ansiosta Iranm suostui neuvotteluihin. Hän sanoi uskovansa, että lopulta – jos sanktioita pidetään nykyisellä tasolla tai kovennetaan, lopulta Iran tulee purkamaan sotilaalliseen tarkoitukseen rakentamansa ydinsuunnitelmansa.
KANSALLISEN turvallisuuskomitean eroava johtaja Yaakov Amidror totesi viimeisenä työpäivänään, että Iran on yksi Israelia uhkaavista kansallisista tuhoista, ja että Israelin tulee tehdä kaikkensa tuon uhkan poistamiseksi todeten, että se on velvollisuutemme. Hänen paikkansa turvallisuuskomitean johdossa ottaa Mossadin jäsen Yossi Cohen. AJATOLLAH Khamenei twiittasi, että hän ottaa vastaan opiskelijoita, jotka miehittivät USA:n Teheranin lähetystöä 444 päivän ajan kutsuen lähetystöä vakoilijoiden pesäksi. Hän sai sopivaa tukea syytökselleen USA:n harjoittaman vakoiluskandaalin täyttäessä maailman median otsikoita. Khamenei totesi USA:n harjoittaman sekä liittolaistensa että muiden maiden vakoilun osoittavan opiskelijoiden olleen oikeassa, jo ennen aikaansa. Khamenei totesi, ettei kenenkään tule kutsua Iranin neuvottelijoita kompromissien tekijöiksi, sillä he ovat omia lapsiamme, vallankumouksen lapsia. Hän totesi heidän nevottelevan vaikeista kysymyksistä, eikä tule heikentää heidän asemaansa. Israelin viranomaiset suhtautuvat hyvin pessimistisesti P5 1 ja Iranin välisten neuvottelujen onnistumiseen positiivisesti Israelin kannalta. http://www.jpost.com/Iranian-Threat/News/Irans-charm-offensive-wanes-Khamenei-calls-Israel-illegitimate-bastard-regime-330513
3. PUOLUSTUSMINISTERI Moshe Yaalon totesi puheessaan Sorokan ylippistollisessa lääketieteellisessä keskuksessa Beershebassa käytyään katsomassa Gazan tunnelin räjäyttämisen yhteydessä viikonvaihteessa haavoittuneita IDF:n sotilaita, että terrorijärjestö Hamas, joka hallitsee Gazan kaistaa, kaivaa tunneleita valmistellessaan sotaa Israelia vastaan. Hän sanoi, että Israel pitää Hamasia Gazan kaistan hallitsijana, ja vastuunkantajana ja että rauhan tilaan vastataan rauhalla. Yaalon arvioi, että on olemassa yhteys Gazan tilanteen ja rauhanneuvottelujen välillä ja että Hamas tuntee vahvistuneensa niiden ansiosta, mutta se valmistautuu siihen hetkeen, jolloin se päättää aloittaa uuden väkivaltakampanjan. Hän sanoi paikallisten ryhmien valmistavan aseita salakuljetustunnelien kautta tapahtuneen tuonnin tyrehtyessä Egyptin tuhottua suurimman osan niistä, ja lisäksi muutkin järjestöt Hamasin ohella valmistavat omia aseitaan. Hän totesi, että Hamas kaivautuu maan sisään IDF:n vahvojen osastojen valvoessa Gazan rajoja estäen sen avoimen toiminnan. (JP 03.11.)
4. EGYPTIN armeijan syrjäyttämä presidentti Mohammed Mursi joutuu 14 muun Muslimiveljeskunnan johtajan kanssa vastaamaan oikeudessa syytöksiin kiihotuksista ja muista rikoksista. Hallitus kielsi julkiset mielenosoitukset, mutta Muslimiveljeskunta vakuuttaa osoittavansa mieltään joka tapauksessa. Sen mielestä Mursi on edelleen Egyptin presidentti, joka vapaissa vaaleissa valittiin virkaansa, ja vaatii hänen palauttamistaan jatkamaan Egyptin kansan johtamista. Jos syytetyt todetaan syyllisiksi, heidät voidaan tuomita kuolemaan. Maailmalla seurataan tarkoin oikeudenkäyntiä Amnesty International järjestön kutsuessa oikeudenistuntoa testiksi hallitukselle, pystyykö se takaamaan oikeudenmukaisen kohtelun syytetyille. http://www.jpost.com/Middle-East/Egypt-on-alert-for-Muslim-Brotherhood-protests-as-Morsi-trial-to-begin-330542 5. ARAKIN raskasvesilaitoksessa tapahtui mystinen räjähdys, jota Iranin hallitus on pyrkinyt peittelemään medialta. Debkafilen mukaan räjähdys tapahtui reaktori-rakennuksen sisällä valmistelujen ollessa käynnissä koekäyttöä varten. DF arvioi, että räjähdyksen on voinut aiheuttaa tahaton onnettomuus, vialliset materiaalit, tietokonevirus ja puhdas sabotaashi, mutta se voi viivyttää reaktorin käynnistämistä pitkäänkin. http://www.debka.com/article/23412/Mystery-explosion-at-Iran’s-Arak-heavy-water-reactor 6. Japanilainen lähde kertoo, että Pohjois Korean lähetystö vieraili Iranissa elokuussa ja siinä tapaamisessa osapuolet vakuuttivat jatkavansa yhteistoimintaansa ydin- ja ohjusteknologian alueilla. Pohjoiskorealainen valtuuskunta matkusti Iraniin seuraamaan presidentti Rouhanin virkaanasettamista käyttäen tilaisuutta hyväkseen neuvotella Iranin vallankumouskaartin komentaja Mohammed Ali Jaafarin johtaman tiimin kanssa. Jafarin kerrotaan todenneen pohjoiskorealaisten huoleen Iranin asennemuutoksesta Rouhanin hymykampanjan vuoksi, ettei vallankumouskaarti vastaa toimistaan presidentille. USA:n puolustusministeri Leon Panetta totesi äskettäin, että USA voi lopulta joutua käyttämään sotilaallista ratkaisua, jos neuvottelut epäonnistuvat, mikä on myös Isrtaelin kanta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173576#.UndcJ0C2Elkhttps://www.google.com/adsense?hl=en_GB
View original
  • Love
  • Save
    Forgot Password?
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...