Gekeuvel van een Kampeerboerin

minicampingdevisser.nl/blog · Aug 12, 2020

Wifi – alleen als het regent


Internet – we kunnen niet meer zonder….

Als sinds jaar en dag is er een wifi-netwerk aanwezig op minicamping De Visser. Regelmatig wordt het uitgebreid en ge-update, maar ondanks dat gaat er toch af en toe iets mis.
Zo ook middenin een drukke zomer. Op een overvolle aankomstdag meldde één van de kleine kampeerders dat hij geen wifi had. “Logisch”, dacht ik nog….. papa of mama heeft er natuurlijk even voor gezorgd dat het genoeg was met gamen. Het was prachtig weer en dan is het heerlijk om op de camping juist eens iets anders te doen dan thuis. Dus niet hele dagen languit op de bank met je tablet, maar hup…. naar buiten en spelen met de mede-kampeerders. Daar zijn er tenslotte voldoende van.

Een dag later kwamen er meerdere meldingen binnen. Allemaal jochies, die hun spelletje niet konden spelen, omdat het scherm een error aangaf. “Dat zou kunnen, jongens. De wifi doet het hier alleen als het regent!”, is mijn verklaring. Een enkeling neemt er genoegen mee, maar stiekem weet ik dat er iets niet klopt. Zoveel meldingen tegelijk, dat betekent dat er werkelijk een probleem is.


Games voor jongens, geiten voor meisjes

Het werd een weekend zonder wifi. Ondanks het mooie weer, lijkt het toch een straf voor veel kleine (mannelijke) kampeerders.
Gelukkig was na het weekend de hulpdienst snel ter plaatse en werd het probleem opgelost. Tot tevredenheid van de jonge gamers. Het werd snel stil op de camping. De jongens verzamelden zich en als die een schermpje voor de neus hebben, dan staat de wereld verder stil.

Ze reageerden zelfs niet meer op de oproep; “we gaan kippen voeren, wie gaat er mee?” . Normaal gezien is iedereen er als de kippen bij, maar de gamers moesten hun schade nog inhalen. De opgespaarde internet-minuten werden direct ingelost. De kippen en geiten kunnen niet op boksen tegen dit wifi-geweld. Het werd dus een meidenochtend…..

Gezellig werd er gekeuteld in de wei. Zowel kippen als geitjes kregen alle aandacht. Veel aaien en strelen. Weinig gillen, geen rennen.
De dames wisten zelf alles te vinden en ook wat er moest gebeuren. Uiteindelijk kwamen ze allemaal met een zelf-geraapt ei thuis (niets gebroken onderweg, ook een voordeel). Wat een ontspanning, ook voor mij. Heerlijk zo’n meidenochtend … moeten we vaker doen!
Het bericht Wifi – alleen als het regent verscheen eerst op Camping De Visser.

View original
  • Love
  • Save
    Forgot Password?
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...