HANDWERKJUFFIE

handwerkjuffie.blogspot.nl · Dec 13, 2013

Niet breien... maar RIBBELS HAKENNu het winterweer weer langzaam zijn intrede doet, komen de sjaals weer allemaal uit de kast. Maar toch miste er nog een gebreide sjaal. Alleen haak ik liever dan dan ik brei. Wat een gedoe met die breipennen onder de arm en dan de steken die er af kunnen vallen. Geef mij maar een haaknaald.


Maar hoe krijg je nu toch met haken het effect van een gebreide das? Heel eenvoudig! Je haakt in de lengterichting (in tegenstelling tot een breiwerk). Maak een ketting van losse. Bij een lange das houd je de gewenste lengte hiervan aan. Haak hierop (en de volgende toeren) in iedere steek halve stokjes. Steek de haaknaald in de voorste lus, zodat een ribbeleffect ontstaat.
Keer aan het eind van de toer je haakwerk. Het ribbeleffect ontstaat niet direct. Je moet eerst een paar toeren gehaakt hebben om het effect te zien. Door de te grote haaknaald (ik koos voor 12.0 terwijl bij de wol die ik gebruikte 5.0 of 6.0 ook voldeed), krijg je een elastischer effect.

Helaas heb ik mijn sjaal gehaakt van 2 halve bollen die ik nog had liggen. Niet voldoende voor een sjaal, maar wel voor een col. Ook lekker warm! Leuk, een geweldig effect en snel klaar!

View original
 • Love
 • Save
  25 loves 6 saves 1 comment
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...