HANDWERKJUFFIE

handwerkjuffie.blogspot.nl · Sep 4, 2013

Tutorial: TISSUE houder


Allereerst... wat een geweldige reacties hebben jullie achtergelaten op mijn vorige blogbericht. Zo te zien zijn jullie net zo nieuwsgierig als ik. Natuurlijk weet ik wel wat er in mijn boek gaat komen, maar hoe het er straks allemaal uit gaan zien, blijft toch ook voor mij spannend.
Maar eerst nog werk aan de winkel, op naar De Boerenmarkt op 7 september in Polsbroek en Handwerkjuffie is erbij! Naast de typische Handwerkjuffie knutsels kan je daar ook Folklore sleutelhangers maken in een gezellige workshop. En geef ik een sneak preview van de knutselsprojecten uit mijn boek!
Afgelopen dagen heb ik wat nieuwe dingen gemaakt voor op mijn kraampje. Waaronder deze altijd handige en leuke verpakkingen voor papieren zakdoekjes. Lekker vrolijk in de tas, beter dan zo'n plastic zakje eromheen. En omdat ze ook niet al te moeilijk zijn om te maken, heb ik hierbij een uitleg gedaan. Kan je straks - als je niet naar Polsbroek komt - ze toch zelf maken!
Knip een lapje katoen of tafelzeil van 15 bij 21 cm. Naai een zoom aan beide kanten tot je een lapje hebt van 15 bij 17 cm.
Naai nu langs de beide randen, over de zoom, een bandje of kantje. Of in dit geval beide. Eerst langs de rand, dan terug aan de kant van de resterende stof. Naai een klein stukje dubbelgevouwen lint mee als label.
Meet nu aan de boven- en onderkant het midden en plaats een speld aan de goede kant van de stof. Sla de beide zijden naar binnen tot de spelden en stik een naad. Knip het restant netjes af.
Vouw de hoekjes plat en naai een stiksel van 2 cm haaks op de naad. Doe dit bij alle 4 de hoeken.
Knip vervolgens de hoekje recht af met een kleine overlap. Vouw je hoesje weer om met de goede kant naar buiten. Papieren zakdoekjes er in en klaar is je hoesje! Ook leuk als cadeautje!

View original
 • Love
 • Save
  21 loves 1 save
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...