ingthings

ing-things.blogspot.com · Mar 10, 2017

Schaapje, schaapje..De allereerste foto die ik maakte voor mijn blog, inmiddels bijna 7 jaar geleden, was er eentje van een gebreid schaapje, zo'n typisch Vrije school schaapje (om het zo maar te noemen :-) Het witte schaapje kreeg mijn zoon Daan ooit als kraamcadeautje en ik heb het altijd bewaard. Het is inmiddels wat mottig maar ik zal het nooit weg doen.

Soms kom ik het in geen jaren tegen, maar van de week was ik wat mandjes aan het uit sorteren en daar was het ineens weer en omdat de lente in de lucht hangt en het echt lammetjes weer wordt, dacht ik ik maak het nog eens na.. Het is heel simpel, je hoeft enkel ribbels te kunnen breien, dus alleen rechte steken, je zou het ook kunnen haken, dan kan je de breisteken vervangen door stokjes. Als je het ook wil maken, zo doe je het:

Als je dit lapje gebreid hebt, naai je eerst de achterpoten dicht (hoewel ik vind dat een lammetje meer beentjes heeft, poten klinkt zo grof) Ik gebruikte dikke wol met pennen nummer 7, maar je kan het ook met dunnere of dikke pennen breien, het schaapje wordt dan iets kleiner of groter. Dan vouw je de voor beentjes dubbel en naai je die ook dicht, vervolgens de achterkant (of zijn billetjes ;-) en het lijfje, daar stop je dan wat restjes wol in, of wat vulmiddel, net wat je voorhanden hebt.. Je kan wat wol in de beentjes doen als je dat mooi vind, maar niet teveel, want dan krijgt hij van die dikke poten, eeh benen..

Als je dat gedaan hebt naai je de zijkanten van het hoofdje dicht, dan vul je dat op en tenslotte naai je de voorkant van het snuitje dicht en zorg je dat het mooi aan sluit met het lijfje.. Eventueel maak je er nog een staartje aan.
Even voor de duidelijkheid, dit is niet mijn patroon, bij Vrije school moeders zal het ongetwijfeld bekend zijn, ik maakte het schaapje zo ongeveer na, de beentjes zijn iets langer, vind ik iets leuker, ik heb geen idee van wie het oorspronkelijke patroon is.. (mocht je ook iets kortere beentjes willen, dan minder dan voor alle beentjes 6 steken in plaats van 8)
Ik wens je veel plezier met het maken, mocht het niet lukken of als je er geen tijd of zin voor hebt, ik kan er best wat in opdracht maken, mail me dan even over wat je wil en de kosten enzo..
Ik wens je een heel fijn Lente Weekend, jaaa, het lijkt er echt aan te komen. Ik hoop dat je zult dartelen als een lammetje in de wei ;-) -X-
View original
 • Love
 • Save
  11 loves 7 saves 1 comment
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...