En färgstark juldukning och tager vad man haver devis!

Snart är det verkligen jul! Bara ett par dagar kvar innan en efterlängtad ledighet förhoppningsvis tar vid. Då man kan lämna deadlines och långa arbetsdagar bakom sig och istället ägna sig till piffet och myset. För oss går dem nämligen hand i hand. Såklart går det bra att ligga raklång på soffan om man hellre vill det, men med ett så tydligt tema som julen så kunde vi inte hjälpa att gå loss på julbordet. Inte att förväxla med julskinkan (eller julsellerin!) alltså, utan vi pratar förstås om bordsdekorationerna. Att dekorera middagsbordet kan vara ett härligt sätt att boosta kreativiteten och skapa en extra härlig miljö för sig själv och sina gäster. Med en tager- vad- man- haver- devis, fri från regler hoppas vi kunna inspirera till ett färgstarkt julbord.

Foto: Lina Arvidsson. Styling: Sanna von Gertten & Christin Clausen-Bruun
Foto: Lina Arvidsson. Styling: Sanna von Gertten & Christin Clausen-Bruun

I år inspireras vi av det traditonella med en twist. Vi ryggar inte tillbaka från det klarröda men kombinerar det gärna med andra röda och rosa nyanser för att få ett lekfullt och modernt inslag i dukningen. Huvudnumret i vår dukning är ljusen, tätt följt av blommorna, och därför valde vi att hålla tallrikar och servetter mer enkelt.

”Ingenting förstörs bara
för att potatisen ska in på bordet”

Foto: Lina Arvidsson. Styling: Sanna von Gertten & Christin Clausen-Bruun

På julen ska det vara stökigt och bökigt därför satsade vi på en dukning som bejakar det. Istället för en strikt dukning så tog vi fram småvaserna och udda ljusstakar i mässing. Effektfullt, enkelt och prisvänligt eftersom man kommer långt med några snittblommor. Ljusstakarna hittar man med fördel på loppis eller varför inte fråga om du kan låna av en kompisar om man är ute i sista minuten. Att jobba med en dukning med många olika element är tacksamt eftersom det går att flytta runt precis hur man vill. Ingenting förstörs bara för att potatisen ska in på bordet.

Foto: Lina Arvidsson. Styling: Sanna von Gertten & Christin Clausen-Bruun

Köp på dig ljus i olika nyanser istället för de klassiska vita. Då får du ett mjukare intryck och inte lika starka och iögonfallande kontraster. Det balanserar upp att det händer mycket på bordet och stärker helhetsintrycket. Blanda gärna ljusstakar med blockljus.

”Ingen märker om det
fattas lite här och där i granen”

Foto: Lina Arvidsson. Styling: Sanna von Gertten & Christin Clausen-Bruun

Ett tips är att jobba med olika sorters blommor eftersom det är ett lätt sätt att reglera hur mycket jul man vill ha på bordet. Vallmo och anemoner är inte nödvändigtvis klassiska julblommor men i kombination med röda bär och tallkvistar kan du skapa en personlig julkänsla.

Vi återanvände (snodde) även lite dekorationer från julgranen och lade på bordet. Ingen märker om det fattas lite här och där i granen. Det går även bra att klippa av lite grankvistar längst ner från granen och använda till bordet. Ta vad du har helt enkelt!

Fler tips för en härlig, bejakande, personlig men samtidigt tjusig dukning:

– Blanda gammalt med nytt
– Va inte rädd för färg men jobba gärna med kontrastfärger eller färger som går i samma ton
– Udda glas och ljusstakar från loppis
– Leta utomhus! Kottar, kvistar osv utifrån funkar finfint!
– Använd olika texturer. Blanda sammetsband med sidenband
– Variera höjderna i dukningen
– Lägg fram dina finaste julgranskulor på bordet, de behöver inte alltid hänga i granen

Fotograf: Lina Arvidsson
Styling: Sanna Von Gertten och Christin Clausen-Bruun

The post En färgstark juldukning och tager vad man haver devis! appeared first on Just Wanna Have Fun.

  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...