Kulturbloggen

kulturbloggen.com · Sep 9, 2019

Nu kommer Margaret Atwoods fortsättning på The Handmaid’s Tale

Margaret Atwoods fortsättning på The Handmaid’s Tale ges ut den 10 september 2019.

Ett pressmeddelande berättar:
Gileads döttrar utspelar sig 15 år efter händelserna i Tjänarinnans berättelse och utgår från tre kvinnor vars levnadsöden är tätt sammanlänkade och rymmer hemligheter knutna till den kristna fundamentalistiska staten Gilead. ”De vågar sina liv för dig. För oss alla.”, som fliktexten på boken utlovar.

Romanen ges ut samtidigt som det engelska originalet och utkommer på en mängd språk. Tjänarinnans berättelse fick nytt liv genom den prisbelönade och populära tv-serien The Handmaid’s Tale med Elisabeth Moss i huvudrollen. Det är redan klart att även Gileads döttrar kommer att göras som tv-serie.

“Kära läsare. Allt ni frågat mig om Gilead och hur den världen är uppbyggd har tjänat som inspiration för denna roman. Fast inte bara. Den andra inspirationskällan är den värld vi lever i idag.”, säger Margaret Atwood.

Margaret Atwood och hennes roman Gileads döttrar återfinns på den korta nomineringslistan till Bookerpriset 2019. Priset delas ut 14 oktober.

I samband med världssläppet av Gileads döttrar presenterar Folkets Hus och Parker ett unikt livesänt samtal med Margaret Atwood från National Theatres scen i London till biografer i Sverige. Biografer som visar samtalet hittar du här.

View original
 • Love
 • Save
  1 love
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...