Laura’s Bakery

laurasbakery.nl · Mar 8, 2017

Toblerone Oreo truffels

Hangend op de bank bedenk ik vaak de lekkerste recepten. Met een beetje trek kijk ik tv en dan dwalen mijn gedachten bij sommige programma’s al snel af. Uiteraard denk ik dan altijd aan taartjes en andere zoete lekkernijen. De hersenspinsels gaan snel en hoe er soms ineens iets in mijn hoofd schiet snap ik eerlijk gezegd ook niet. Zo ook bij deze Toblerone Oreo truffels. Geen idee hoe ik er op kwam, maar het belangrijkste is dat ik er op kwam. Want jeetjemina, deze variatie op de klassieke Oreo truffels is echt fantastisch. Om het nog wat duidelijker te maken dat het om Toblerone gaat als chocoladelaagje, heb ik de truffels gevormd tot de bekende driehoekjes.

Ingrediënten Toblerone Oreo truffels

voor 16 stuks
 • 2 rollen Oreo’s (28 koekjes)
 • 100 gram MonChou
 • 300 gram Toblerone

Bereiding

In een blender of hakmolentje maal je de Oreo’s tot fijne kruimels. Voeg hier de MonChou aan toe en kneed tot elkaar tot een soort deeg. Maak van dit mengsel de truffels in de vorm van driehoekjes. Leg ze allemaal op een bord en zet deze een half uurtje in de koelkast.

Als de truffels lang genoeg in de koelkast staan, smelt je de chocolade alvast. Hak de repen Toblerone in stukjes en smelt twee derde hiervan au bain-marie. Wanneer dit gesmolten is voeg je de rest van de chocola toe, roer tot alles is gesmolten.

Haal de truffels uit de koelkast en dip ze stuk voor stuk in de chocola. In dit artikel geef ik je wat tips voor het dippen van truffels en bonbons. Na het dippen leg je ze op een velletje bakpapier. Laat de chocolade helemaal uitharden voordat je ze serveert.

Eet je de Toblerone Oreo truffels niet gelijk op en wil je ze even bewaren? Lees hier hoe je dat het beste kan doen.

Geniet ervan!

The post Toblerone Oreo truffels appeared first on Laura's Bakery.

View original
 • Love
 • Save
  13 loves 38 saves
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...