Mariët

Kijkje in de peuterkamer


Al even was ik in mijn hoofd bezig met het bedenken van een toffe peuterkamer. Met het idee dat onze kleine man in mei 2 jaar zou worden dus echt de naam 'peuter' zou krijgen, wilde ik graag een stoerdere jongenskamer! De kamer was dan ook wat baby achtig met haar zachte pasteltinten en natuurlijk in combinatie met het ledikantje. Genoeg redenen om daar eens verandering in te laten komen!


Aan de kleuren mint & okergeel wilde ik niets veranderen, omdat ik nog erg blij ben met alle spulletjes in die kleuren. Wel wilde ik een extra kleur toevoegen met net even iets meer contrast voor een stoerdere look. De kleur voor de muur moest dus precies passen bij deze twee kleuren. Op Pinterest maakte ik een bord en al gauw ontdekte ik de kleur 'energizing lake' van Flexa. Een mooie warme kleur blauw die net een tikkeltje lichter is dan 'denim drift'. Ik maakte een moodboard met de kleuren en kwam al snel tot de conclusie dat de kleuren prima matchten bij elkaar!


Ook had ik al vanaf het begin een oogje op de mooie houten bedjes van Little Dreamers, met bedje Bobby als mijn favoriet. Little Dreamers is een webshop met hele toffe meubels en accessoires voor kinderen. Naast de allermooiste merken, vind je er ook veel handgemaakte items. Zoals de prachtige bedjes, maar ook speelgoed en accessoires. Duurzaamheid staat voorop, zo heeft het hout een FSC keurmerk en wordt er voor elk verkocht bed een nieuwe boom geplant! Achter Little Dreamers zitten Rik en Yvonne, zij ervaring in sales, hij een achtergrond als meubelmaker. Samen bundelden ze deze krachten samen! Alles wat gemaakt wordt, wordt door hun met de hand geproduceerd waardoor elk meubelstuk persoonlijk en uniek is. Zo is er mogelijkheid voor aanpassingen en maatwerk.

Het was wel even spannend natuurlijk, zomaar opeens van een ledikantje naar een peuterbedje. Op Instagram vroeg ik de mede mama's om hun ervaringen. Die waren zo uiteenlopend, dat we zelf maar de knoop doorhakten en besloten vanaf zijn tweede gewoon te beginnen met een peuterbedje. We zouden het wel zien. Als het echt niet zou werken, konden we altijd weer het ledikantje terugzetten toch?

We zorgden er voor dat Peppe er vanaf het monteren van het bedje bij was, zo kon hij zien wat er ging gebeuren en alvast al een beetje wennen aan het bedje en de veranderingen. Hij vond het reuze interessant en wilde er al meteen in klimmen. Die avond viel hij rustig in slaap en lag heerlijk tegen het hoofdeinde aan. Met Yvonne had ik afgesproken dat zij wat extra houten latjes zouden aanbrengen zodat de lattenbodem een stuk lager kwam te liggen, dit om het uit bed vallen te voorkomen. Super fijn dat zij mee wilde denken, nu kan meneertje gewoon tegen de zijkant aan liggen zonder er uit te vallen. Wanneer hij groter is, kan het matras weer een stukje hoger.

Ik hoefde geen eens heel veel nieuwe accessoires aan te schaffen. De slinger van Dille & Kamille was de perfecte match van de kleuren en geeft een gezellig sfeertje. Ook gingen we opnieuw voor een dekbedje van Studio Ditte, maar dit keer in een junior versie. Ik vind het nog steeds zo'n stoer dekbedje met de werkauto's. Ons kind is zo gek op auto's dat het gewoon echt in zijn kamertje hoort! Ook bestelde ik houten turnringen, die ik voor nu nog even aan de Muuto dot heb gehangen maar die uiteindelijk aan de balk zullen hangen. Zelf had ik als kind een schommel in mijn kamer hangen, ik verving deze regelmatig voor turnringen. Heerlijk om zo lekker allerlei kunstjes te doen, voor mij echt nostalgie. Omdat Peppe ook hoge balken heeft in zijn kamer, leek het me leuk dit element weer terug te laten komen! Het maakt de kamer meteen een stuk stoerder en ik vind het tof dat het hout van de ringen weer terugkomt in het hout van het bedje. Ook ging ik op poster zoektocht en stuitte ik op deze toffe aap poster van Walnut & Walrus. Ik koos bewust voor andere kleuren dan de drie hoofdkleuren, zo valt de poster net even meer op!

Helemaal blij zijn zowel wij als Peppe met het stoere kamertje! Ondanks dat het middagslaapje nu wat moeizaam gaat omdat hij er zelf uit kan komen (wat hij blijkbaar alleen in de middag doet, gelukkig niet in de avond) en hij de aap poster stiekem wat eng vindt (ja, ik haal de poster iedere keer weer weg voor hem) hadden wij het er zeker voor over. Het hout van het bedje is zo mooi en super zacht, wat een prachtwerk zeg! Het is echt een stoere kamer geworden zo. Nog benieuwd hoe zijn babykamertje er uit zag? Lees dan eens de blogpost 'kijkje in de babykamer'.
Liefs, Jet
  • Love
  • Save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...