Noortjeprullemie

noortjeprullemie.blogspot.be · Jan 22, 2018

Norino sweater patroon


Wat ben ik blij en trots om dit gratis patroontje met jullie te delen!

Alleen was mij dit zeker nooit gelukt! Twee weken lang hebben een groep getalenteerde naaimadammen het patroontje veelvuldig getest. Wat een prachtige sweaters heb ik al mogen zien!
Het patroontje had ik oorspronkelijk gemaakt in maat 7-9 jaar. Maar zeg maar eerder een grote 7 jaar. Katrien van Kaatjenaaisels was zo vriendelijk om voor mij het patroontje netjes te digitaliseren. Waarvoor dank! ❤️
Tot voor kort dacht ik het zo te lanceren. Maar Miet die zelf de sweater verkleinde en er een geweldig mooie versie van maakte stelde voor om haar aanpassingen op het patroon aan te brengen.
En ja hoor, een maat 4-6 jaar is nu ook ter beschikking. Dikke merci Miet! ❤️ Mag ik een vreugde dansje maken!

Voor meer inspiratie moet je zeker eens een kijkje nemen hieronder:

Griet van de blog Emma en Mona
Miet Marte van Compagnie M. Gina
Colinda Eleen van de blog BiesMies Naomi Evelien Valerie Tinne van de blog NaaisGerief Isabel van de blog _beletoile_ Isabelle van de blog a naais ID Nicky van de blog Mix it Make it Leen Katrien van de blog KaatjeNaaisels Ine
Debora van de blog Toertjes en Paatekes Fabienne van de blog 128 Barbara Laurence van de blog b_l_a_n_c_h_e_85 Miek van de blog van miek Melanie van de blog MiMaMel
Dikke merci om te testen en voor jullie enthousiasme! ❤️
Wat een prachtige mensen zijn jullie! X


Het patroontje kan je hieronder downloaden.


Norino sweater

Maakte je een Norino sweater, deel dan op sociale media met #norinosweater 😊
Stof: Wild van Stof Flexfolie: Alice in Luierland Shortje: gratis soaker patroon

Handleiding:

Boord hals: 5 cm gedubbeld Boord mouwen: 5 cm gedubbeld, volledige omtrek -2 cm Boord onderaan: 11 cm gedubbeld, volledige omtrek of minder.
Op het patroon zie je nog een extra lijn in het zwart. Als je de sweater wat minder wijd wilt kan je dat zo aanpassen. Wil je het groter doe je er op dezelfde manier 1 cm bij.

Voorpand
Leg de mouw met de goede kant op de goede kant van het voorpand. Zorg dat je de laagste hoek hebt. Stik of overlock.


Stik alle panden aan elkaar.
Stik de naden door.Strijk alles netjes.Stik nu de boorden.
I.p.v. de naad van de boord in het midden te plaatsen aan de hals, kan je het aan één van de naden van het achterpand plaatsen. Maar moet natuurlijk niet.


Wil je graag een sweater maken met colorblock zoals hier dan zijn dit de afmetingen die ik heb gebruikt.Wanneer je dat niet zo gemakkelijk vindt kan je colorblocken met rechte stroken.

Stofjes: See You at Six Playtime
Als je de sweater dress wilt maken, dan verleng je tot de gewenste lengte. Ik maakte de jurk recht naar beneden, maar het kan ook met een lichte boog naar binnen.Ik hoop dat ik hier iemand plezier mee heb gedaan! ❤️


View original
 • Love
 • Save
  35 loves 9 saves
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...