HJEMME HOS KEISERNE

DA DE FANT PERLESTAFFEN

I en stilfull, sjarmerende eldre leilighet i Trondheim har to unge menn og hunden Ella funnet livet med gullkant. De liker livet best med en dose dekadens.

Kristian Elvedal og Lars Pettersen bor i en gammel bygård på Ila i Trondheim, Her oser det av maksimalisme og maskulinitet. Stilen er mørk, med antikke møbler, eksklusive tapeter og tekstiler. Hadde det ikke vært for at paret har klart å skape den perfekte harmoni gjennom hvite gulv og vegger, ville du fort trodd du hadde kommet inn i et fransk bohempalass. Ikke det at de står av veien for et glass bobler på en tirsdag om det skulle passe seg sånn, altså.Leiligheten ble kjøpt inn på impuls for to år siden. De hadde slått seg til ro i en leilighet de var godt fornøyd med, men da de så denne var det gjort. Hektiske dager og ikke minst kvelder over flere måneder var et faktum, det var sparkling, maling, riving og generell oppussingsstemning. Det verste var å rive seg inn til råpanelet på soverommet. Det var så mange lag med panel, plater, tapet og strie at det ikke sluttet å lukte gammelt støv før vi hadde malt alle flater. Det nye familiemedlemmet, den franske bulldogg Ella, snorket i en veske på siste bussen hjem og Lars og Kristian var ikke langt unna de heller.
Underveis fikk de mye hjelp fra Kristians far.
- Han har mer verktøy enn en gjengs håndverker, så vi hadde et eget rom for verktøy og et eget rom for saging. På soverommet hadde vi en periode tre sager på stativ stående, og panelet fra kjøkken og pikerom ble kuttet opp til ved der inne, ler Lars.

- Da vi endelig flyttet inn hadde vi ikke fått vann på kjøkkenet, så om noen trenger kurs i å vaske opp i dusjkabinett er det bare å sende en epost, smiler Kristian.

Vel innflyttet og med en sterk interiørinteresse og estetisk sans, begynte innredningsprosessen. Men hvordan innreder egentlig to estetikere en leilighet sammen?

- Stort sett liker vi de samme, men det hender det må argumenteres og testes litt før det blir enighet. Lars ville egentlig male kjøkkenet og pikerommet i mint, men etter flere uker med restaurering orket ikke Kristian tanken på å måtte male om dersom mintfargen ble feil. Det ble hvitt. Denne sommeren er derimot planen å male kjøkkengulvet nettopp i mint.


Paret innreder over tid, og med kjærlighet for både rom og ting. – Det viktigste er at hjemmet oppleves som vårt, at det rommer ting vi er glade i, ting vi har arvet og at det forteller historien vår. Vi har for eksempel mye fra reisene våre i Asia, forteller Lars. Det vi er mest fornøyde med er romfølelsen, balkongen og luftigheten.

-Litt satt på spissen liker jeg å si at vi prøver å leve så dekadent som mulig. Jeg har liten sans for at de fineste glassene og sølvtøyet kun skal frem til jul. Og slips eller tversover brukes ofte på jobben, selv om det kanskje ikke er flere enn Ella som ser det gjennom dagen, ler Kristian.Kristian jobber nemlig hjemmefra med nettbutikken Keisernes nye trær, som ble opprettet for litt over et år siden.

- Den største luksusen med å jobbe hjemmefra, å kunne være hjemme mens det er lyst, forteller Kristian. Å spise frokost med lyset flommende inn noenlunde nypussede vinduer gjør godt for både kropp og sjel. Veggene våre er over en halv meter tykke, så noen ganger faller nettet ut. Da er det herlig å ha verdens beste kontor å slappe av i.


Kristian lever og ånder for interiør og har evne til å sette ord på sin lidenskap. Gjennom interiørblogging har paret fortalt mange historier de siste årene. Med fengende språk og bilder fra en særegen leilighet, ble gutta favoritter for mange. Så da paret for ett år siden bestemte seg for å satse på drømmen om egen nettbutikk, hadde de allerede skapt et stort nettverk og mye av kundegrunnlaget.
-Vi føler at vi allerede var godt etablert på nett da vi startet nettbutikken, og det har nok vært en stor fordel for oss, forteller Lars som er utdannet innen markedsføring. Ikke minst er det utrolig hyggelig å kjenne mange av de som handler hos oss via bloggingen, sier Kristian.
Nå går butikken så det suser. – Det har vært både enkelt og kronglete på en gang å starte for seg selv, men det aller mest befriende er å ta alle valgene selv, forteller de to.

DEN FANTASTISKE NETTBUTIKKEN KEISERENES NYE FINNER DU HER.

Tekst og foto: Ann Helen Lund og Solveig Grøvle. Som dere ser hadde kanskje Solveig en dårlig hårdag, for vi fant bare bilde av Ann Helen;) Turen til Trondheim akkurat den gangen husker vi godt, da vi kom for sent til flyet og måtte kjøpe ny billett, hihi. Gjorde ingen ting i møte med to helt fantastiske mennesker. Takk for besøket!

Bilder og tekst opprinnelig produsert for BoligDrøm og brukt av OBOSmagasinet.

  • Love
  • Save
    2 loves 1 save
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...