Photo-copy

photo-copy-ann.blogspot.com · Jul 29, 2013

De zomer is een feest met deze kersentaart!


Lang geleden hé, dat ik hier nog eens een dessertje geblogd heb? Dit recept (van BBC Good Food) is echt een aanrader en zo makkelijk om te maken! Ik heb een mix gebruikt van kersen en krieken, maar als je niet van zuur houdt, laat die krieken dan maar voor het bier.De oogst van mijn kriekenboompje was redelijk uitbundig en het staat er nog maar twee jaar. Mijn kersenboompjes staan er even lang, maar daar had ik er misschien een 30 tal. Ik vind krieken lekkerder dan kersen eigenlijk, sappiger en meer smaak. Maar kom, genoeg geleuterd, we gaan eraan beginnen!
Wat heb je nodig voor 4?
140 g zelfrijzende bloem 1/2 tl kaneel 50 g rietsuiker 1 ei 4 el melk 85 g gesmolten boter 250 g kersen 100 g krieken (of 350 g kersen)
Voor de crumble:
35 g bloem 1/4 tl kaneel 35 g rietsuiker 35 g koude boter
Bloemsuiker
Verwarm de oven voor op 170°.
Zeef de zelfrijzende bloem in een kom en roer er de kaneel en rietsuiker onder. Breek het ei in een kommetje en klop los met de melk.
Doe een kuiltje in de gemengde bloem en giet er het eiermengsel en de gesmolten (maar niet gebruinde!!!!) boter bij. Meng 1 minuutje tot alle klonters zijn verdwenen.
Vet een ronde cakevorm in van maximaal 20 cm doorsnede en doe hierin het deeg.
Ontpit de kersen (en de krieken) en verdeel ze over het deeg en druk lichtjes aan.
Doe de bloem voor de crumble, de kaneel, rietsuiker en boter in een kommetje en wrijf alles door elkaar met je vingers tot je kruimels hebt. Verdeel over de kersen.
Zet de cake in de oven gedurende 30-35 minuten (kan wat langer duren). Check met een satéprikker of de cake gaar is. Wacht 10 minuutjes om te ontvormen.
Smakelijk!
Ann
View original
  • Love
  • Save
    Forgot Password?
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...