Run like a moose - Hirveetä menoa

hirveetamenoa.blogspot.fi · Feb 18, 2016

AURINKOA JA VÄSYMYSTÄ


AURINKOA..

Tällä viikolla olemme saaneet nauttia aivan ihanan aurinkoisista päivistä. Jostain kumman syystä, vaikka auringonvalo on lisääntynyt niin silti minusta tuntuu, että olen ollut todella väsynyt. Aamuisin olen huomannut kuinka on paljon valoisampaa, silti sängystä on aamuisin paljon vaikeampaa nousta. Onkohan tämä nyt kevätväsymystä vai jonkinlaista sopeutumista lisääntyneeseen harjoitteluun. Tai vaikka lenkkimäärät olisivat pysyneetkin toisinaan samoina, niin tehoja on toivottavasti tullut lisää.

Auringonvalo on vaan niin mahtavaa - pakko hymyillä...VÄSYMYSTÄ..
Olin päättänyt lenkkeillä tällä viikolla paljon niin voisin ensi viikolla hyvällä omalla tunnolla vaikka olla juoksematta kokonaan jos ei huvita. Paljon tarkoittaisi vähintään yhtä lepopäivää ja sitä kautta kilometrejä kevyillä lenkeillä. Vaikka viikossa piti olla hyvin aikaa juoksenteluun, niin yht`äkkiä on vaan ollut kauhean vaikea lähteä juoksemaan. Juoksuvaatteiden pukeminen on ollut yllättävän aikaa vievää puuhaa. Onneksi on ollut tuo koira, joka sai minut lähtemään ihanan aurinkoiselle tunnin lenkille tiistaina.


Kiitos taas koirakaverille, joka vetää minut ylös, ulos ja lenkille..
..VAIKEITA LÄHTÖJÄ..

Keskiviikkona hallilla on yleisövuoro ja mahdollisuus päästä sisälle juoksemaan. Tähän viikkoon piti saada myös tehoja. Sitten en saanut ketään kaveria lähtemään mukaan juoksemaan vetoja. Olin todellakin jäämässä kotiin, kunnes mieheni yllätti ja tsemppasi minua lähtemään yksin juoksemaan. Hän sanoi, että laita musiikit korviin soimaan ja keskity vaan omiin ajatuksiisi. Sitten mietin, että miksen. Koetetaan. Olen siis todella huono juoksemaan yksin. Siinä olen jo voittanut itseäni, että olen oppinut juoksemaan yksin ja lähtemään lenkille yksin. Vieläkin on vaikeaa lähteä yksin jonnekin. Ensi kerralla ainakin voin lähteä hallillekin yksin juoksemaan. =)


Askelta toisen eteen ja juoksemaan. =)..JA VETOJA!

Keskiviikkona verryttelin ensin 2,5km ja sen jälkeen pari ratakierrosta vielä hallilla. Juoksin myös muutaman satasen rennon vedon. Sen jälkeen juoksin 5x 1000m neljän minuutin palautuksilla. Ensimmäisessä vedossa pääsin toisen juoksijan imuun ja juoksin 4.00. Seuraava tonni tuntui vähän jaloissa ja meni 4.08. Tässäkin harjoituksessa mietin paljon juoksutekniikkaa ja vaikka tarkoituksena oli juosta nuo tonnit lähellä neljää minuuttia, ajattelin keskittyä rentouteen ja etsiä hyvää juoksutekniikkaan. Seuraavat vedot menivät puristamatta 4.10/4.10 ja viimeinen veto 4.12. Harjoitus meni hyvin ja jaksoin juosta. Tämä oli oikeastaan toiset tonnin vetoni ja tämä on vielä hakemista. Harjoitus epäonnistui siinä, että vauhdit laskivat koko ajan. Seuraavan kerran minun täytyy keskittyä nostamaan vauhteja loppua kohti. Näissä vedoissa juoksukaverista olisi aivan mielettömän suuri apu. Ja pakko myöntää, että siinä juostessani tuli mieleeni sellainenkin ajatus, että mitä kaikkea minun täytyy vielä tehdä että jaksaisin juosta tälläistä vauhtia 10km. Huh!

Vedoista piirtyi kivan näköistä käppyrää Polarin tiedostoihin.
Oli hienoa seurata palautumista rasituksesta. Tässä harjoituksessa palautuminen alkoi hidastumaan jo kolmannen vedon jälkeen. Viidennen vedon jälkeen jatkoin juosten loppuverryttelyä. Muissa vedoissa olen kävellyt vedon jälkeen 100m ja hölkännyt 100m ja odotellut sitten paikallaan liikkeessä uutta vetoa. Positiivista oli, että Polarin harjoituspäiväkirjatiedosto arvioi tästä harjoituksesta palautumiseen kuluvan vain runsaan päivän. Torstaina aion juosta palauttavan lenkin.
View original
  • Love
  • Save
    Forgot Password?
    Add a blog to Bloglovin’
    Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
    We're working on your request. This will take just a minute...