Rutger Bakt

rutgerbakt.nl · Dec 27, 2016

De lekkerste oliebollen – recept

Het hele jaar keek ik uit naar deze dag: oudejaarsdag. De ochtend waarop mijn vader al om zes uur naast zijn bed stond om oliebollenbeslag te maken. Emmers vol! Met natte theedoeken bedekt stonden deze rond de kachel opgesteld; mijn zus en ik moesten er vooral van afblijven om het rijzen niet te verstoren. Niet veel later stonden mijn vader, zus en ik in de ijskoude schuur om de eerste bollen in het vet te gooien. De taakverdeling was duidelijk en veranderde nooit: vader bakte, Laura schudde het vet af en ik brak de uitsteeksels eraf, waarbij er om en om één in mijn mond verdween. Op gezette tijden kwam mijn moeder de volle schaal omwisselen voor een lege. En zo brachten wij oudejaarsochtend al bakkend door om vervolgens in de middag buurt en familie van versgebakken oliebollen te voorzien. Daarna was het: snel douchen, mooie kleren aan en rozig oudejaarsavond vieren, waarna het weer een jaar wachten was op de leukste dag van het jaar. Dit is het oliebollenrecept van mijn vader en zoals je vast wel begrijpt zijn dat voor mij de allerlekkerste. De oliebollen zijn goed gevuld en smaken altijd naar meer! Als je niet (…)

Het bericht De lekkerste oliebollen – recept verscheen eerst op Rutger Bakt.

View original
 • Love
 • Save
  3 loves 4 saves
  Forgot Password?
  Add a blog to Bloglovin’
  Enter the full blog address (e.g. https://www.fashionsquad.com)
  We're working on your request. This will take just a minute...